Uitzending
DWDD - 27-3-2014

27-3-2014

DWDD

1935 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van 27 maart o.a.: René Bernards, Cécile Narinx en Guilty Pleasures. Muziek is er ook van Admiral Freebee. Tafelheer is Wilfred de Bruijn.

René Bernards
Vorig jaar vertelde kankeronderzoeker René Bernards aan tafel bij De Wereld Draait door dat de meeste vormen van kanker over enkele decennia beschouwd kunnen worden als een chronische aandoening. In oktober was hij nogmaals te gast met een doorbraak waarbij een groep terminale patiënten perspectief werd gegeven met een nieuwe combinatie van medicijnen. Vandaag verschenen in het wetenschappelijke blad Nature de resultaten van een nieuwe doorbraak: een ‘drug holiday’. Bij melanoompatiënten die resistent zijn geworden voor de medicatie kan het tijdelijk stoppen van de behandeling met kankermedicijnen een positief effect hebben. Door de ‘drug holiday’ kan de resistentie tegen het medicijn verdwijnen. Patiënten kunnen zo langer behandeld worden met medicatie die de tumor remmen. De kankercel heeft moeite met veranderende situatie. Te gast: professor René Bernards.

Cécile Narinx
Het oudste internationale modeblad ter wereld krijgt vanaf september een Nederlandse uitgave: Harper’s Bazaar. Het blad werd in 1867 gelanceerd en legde de basis voor zo’n beetje alle andere modebladen. Na de lancering van de Nederlandse ELLE in 1989 en Vogue in 2012 wordt dit de derde grote modetitel voor ons landje. In 1986 probeerde een andere uitgever Harper’s Bazaar in de markt te zetten, maar die poging werd na vier jaar gestaakt. Nu een nieuwe poging, met aan het roer Cécile Narinx, die zeer ervaren is met de Nederlandse markt omdat zij sinds 2004 ELLE leidde. Een transfer op het hoofdveld van modeland. Aan tafel: Cécile Narinx.

'Guilty Pleasures': Janne Schra en Danny Vera
Soms is er niets zo lekker als de radio keihard aanzetten en meeblèren met de allerfoutste muziek. Van golden oldies tot aan hedendaagse popliedjes; alles mag in de allerfoutste-maar-oh-zo-fijne 'Guilty Pleasures' rubriek! Verschillende muzikanten komen uit de Guilty Pleasure kast, brengen hun all-time favourite met het schaamrood op de kaken, maar wel op geheel eigen wijze, ten gehore!

Muziek: Admiral Freebee
Na een pauze van vier jaar is Admiral Freebee terug van weggeweest met zijn vijfde studioalbum. Zijn nieuwe album 'The Great Scam' staat op #1 in de Belgische Album Charts en zijn single 'Nothing Else to Do' stond tevens 3 weken op nummer één. Op zijn nieuwe album werkt hij voor het eerst met blazers, wat zorgt voor een verfrissende sound. Van soul tot rock en van rhytm 'n blues tot swing; Admiral Freebee schudt een heel scala aan muziekstijlen uit zijn mouw op een vernieuwende manier!

In deze uitzending van DWDD waren Cécile Narinx en Janne Schra te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 27 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie