Uitzending
DWDD - 3-4-2014

3-4-2014

DWDD

1729 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van 3 april zijn: Jeroen Smit, Maarten ’t Hart, Guilty Pleasures Go Back To The Zoo en de zussen Elske en Femke de Walle. Tafeldame is Claudia de Breij, muziek is er van Temples.

Jeroen Smit
Maandag verscheen het boek 'Flash Boys, cracking the money code'. Het verhaal gaat over letterlijk snelle jongens die bakken geld verdienen doordat zij computers bezitten die milliseconden sneller zijn dan alle andere, zogenaamde 'flitshandel'. Dit minieme tijdsverschil tussen deals zorgt ervoor dat er miljarden dollars in hun zakken verdwijnen en niet terechtkomen bij de gewone man, de investeerders, of de pensioenfondsen.

Het zijn echter geen playboys met dikke auto´s, geen alfamannetjes vol testosteron die op de beursvloer orders staan te schreeuwen, maar eerder nerds en misfits, die er genoegen in scheppen om met hun briljante breinen ´het systeem´ te verslaan. De FBI is al een onderzoek begonnen naar aanleiding van het boek. Bij ons aan tafel geeft Jeroen Smit tekst en uitleg.

Maarten ’t Hart
Vanaf maandag 7 april is schrijver en gedragsbioloog Maarten ’t Hart bij de VPRO te zien in het tv-programma ‘Maartens moestuin’. Maarten kweekt al meer dan 30 jaar groente in zijn tuin en eet zoveel mogelijk van zijn eigen grond. In het programma geeft hij de kijkers tips over de gewassen. Ook laat zien hoe deze snel en eenvoudig bereid kunnen worden. Aan tafel: Maarten ’t Hart.

'Guilty Pleasures': Cas en Teun Hieltjes, en Elske en Femke de Walle
Soms is er niets zo lekker als de radio keihard aanzetten en meeblèren met de allerfoutste muziek. Van golden oldies tot aan hedendaagse popliedjes; alles mag in de allerfoutste-maar-oh-zo-fijne 'Guilty Pleasures' rubriek!

Verschillende muzikanten komen uit de Guilty Pleasure kast, brengen hun all-time favourite met het schaamrood op de kaken, maar wel op geheel eigen wijze, ten gehore! Vanavond met de broers Cas en Teun Hieltjes van Go Back To The Zoo en de zussen Elske en Femke de Walle.

Muziek: Temples
Temples is een Britse neo-psychedelische rockband, ontstaan in 2012.

Geen flauw idee wat dat nou precies inhoudt? Stel jezelf dan The Beatles voor, maar dan met een flinke scheut Tame Impala, een vleugje Pink Floyd en om het af te maken nog een hint van Kinks. Deze Britse mannen nemen je mee op muziekgeschiedenis-reis en doen dat met retro melodielijnen, zweverige harmonieën en moderne beats. Dit in combinatie met de prettig wegluisterende stem van zanger James Bagshaw en de ruwheid van rock, zorgt voor een fenomeen. Het is dan ook niet voor niks dat hun in februari gereleasede album 'Sun Structures' overal lovend wordt ontvangen.

In deze uitzending van DWDD waren Claudia de Breij, Jeroen Smit en Maarten 't Hart te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 3 april door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie