Uitzending
DWDD - 19-2-2015

19-2-2015

DWDD

1590 x bekeken | 0 reacties
6
Jesse Klaver, Antoinette Hertsenberg, Koen Haegens
Joris Luyendijk ging op zoek naar de oorzaak van onze financiële crisis. Hij dook twee jaar onder in de Londense City en vroeg ‘foute’ bankiers het hemd van het lijf. Smeuïge verhalen kwamen naar boven: smijten met geld, oceanen met champagne,drugs, vrouwen… Maar Luyendijk kwam er ook achter dat de werkelijkheid toch weerbarstiger is. Hij zag werknemers die simpelweg uitvoeren wat hun bazen nog net binnen de wet achtten. Hij zag eenzaamheid, onwetenheid en angst, maar eigenlijk nergens een moedwillige poging om het syteem om te laten vallen. De columns zijn nu verzameld in een boek: ‘Dit kan niet waar zijn’. De conclusie: het kan zo weer gebeuren. Aan tafel: Jesse Klaver, Antoinette Hertsenberg en Koen Haegens.

Jan en Sanne Terlouw
Hans van Zon is de grootste seriemoordenaar van Nederland. De zeer charmante womanizer pleegde in de jaren ‘60 roof- en lustmoorden, onder meer heel luguber met een loden pijp. Van Zon bleek een relatie te hebben gehad met een meisje dat een kamer huurde bij de familie Terlouw, van de bekende schrijver Jan Terlouw. Jan heeft nu samen met zijn dochter Sanne een roman geschreven over hun bizarre kennis: ‘In huis met een seriemoordenaar’.

Duet Michael Prins en Carice van Houten
Singer-Songwriter Michael Prins was druk bezig met schrijven voor zijn tweede album ‘A Dreamer's Dream is Forever to be Yours', dat deze zomer uitkomt. Het liedje ‘Fear Not’ was goed, maar had nog iets nodig. Een vrouwenstem misschien? Prins had net de film Zwartboek gezien met Carice van Houten. Hij trok de stoute schoenen aan, stuurde een demo naar de actrice en zangeres en het resultaat is een schitterend duet!

Muziek: Spinvis
Momenteel staat Spinvis in het theater met de show ‘Oogcontact van de eenzaamste soort’, samen met zangeres Saartje van Camp. Met haar maakte hij vorig jaar de dansopera ‘Kintsukuroi’. In de voorstelling ‘Oogcontact van de eenzaamste soort’ is zowel oud áls nieuw materiaal te horen. Donderdagavond is Spinvis bij ons te horen!

Tom Egbers
Tom is vanavond de sidekick van matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Carice van Houten, Tom Egbers, Sanne Terlouw, Jesse Klaver, Spinvis en Antoinette Hertsenberg te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 19 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!