Uitzending
DWDD - 20-2-2015

20-2-2015

DWDD

1492 x bekeken | 0 reacties
5
Anti-terreurtop Washington - Ahmed Aboutaleb
Vanavond aan tafel Ahmed Aboutaleb, net terug uit Washington. "Als je het niet ziet zitten dat humoristen een krantje maken, ja... mag ik het zo zeggen: rot toch op!" was zijn reactie op de aanslag op Charlie Hebdo. De burgemeester van Rotterdam, de meest multiculturele stad van Nederland, noemde zich "een woedende moslim" en riep moslims op om massaal afstand te nemen van de gebeurtenissen. Zijn harde woorden leidden tot gemengde reacties. Maar Aboutaleb was altijd al van de strenge lijn, eerder wilde hij boerkadragers hun uitkering ontnemen omdat ze door het gewaad niet konden werken. Zijn klare taal bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Op uitnodiging van president Obama nam hij deze week in Washington deel aan de anti-terreurtop aldaar.

Mr. Dynamite – The Rise of James Brown: Cyril Directie en O-Dog
Vanavond wordt de documentaire ‘Mr. Dynamite – The Rise of James Brown’ uitgezonden. Een indringend portret van Oscarwinnende documentairemaker Alex Gibney waarin Browns moeilijke jeugd, diens grote successen in de jaren ’60 en ’70 en zijn stellingname tijdens de raciale spanningen in de V.S. worden uitgediept. Omlijst met uniek, vaak nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Bijvoorbeeld het optreden in de Amerikaanse TAMI-show, volgens kenners hét beste Brown optreden ever. Drummer Cyril Directie en rapper O-Dog leggen uit waarom.

Winnaar Leids Cabaret Festival 2015: Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg heeft het Leids Cabaret Festival gewonnen. Hij werd zowel door de jury als door het publiek als winnaar aangewezen, een terechte winnaar dus! De finalisten gaan de komende maanden samen langs Nederlandse theaters met de zogenaamde Finalistentour.

24 seconden met..: Stefan Pop
'24 seconden met' is een parodie op het welbekende programma '24 uur met' van Theo Maassen. In deze parodie ontvangt Stefan Pop 1 gast, in 1 ruimte, bijna een halve minuut lang. De eerste ontmoeting was met Peter Heerschop.

Muziek: Gotcha!
Gotcha! is (weer) terug! Ditmaal met het nieuwe album 'Back to the Moon' en een clubtour. De Haarlemse p-funkband kwam in 2009 ook al samen, toen voor de succesvolle ‘Allstars Reunion Tour'. De nieuwe plaat ‘Back to the Moon’, is ‘Futuredelic rock ‘n’ roll’, aldus Gotcha! zelf. Je hoort het vanavond bij DWDD!

In deze uitzending van DWDD waren Ahmed Aboutaleb en James Brown te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 20 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie