Uitzending
DWDD - 23-2-2015

23-2-2015

DWDD

1357 x bekeken | 0 reacties
5
Oscars 2015: Gijs Scholten van Aschat
Gisteravond vond in Hollywood het Oscargala plaats, waar de belangrijkste filmprijzen van het jaar werden uitgereikt. De belangrijkste Oscars gingen naar de film ‘Birdman’: regisseur Iñárritu werd beloond met beeldjes voor Beste Film, Beste Regie en Beste Originele Script. De concurrent van Birdman, de dramafilm Boyhood, kreeg één Oscar: Patricia Arquette in de categorie beste vrouwelijke bijrol. We blikken terug op de Oscars met Gijs Scholten van Aschat en tafeldame Halina Reijn.

Het Stedelijk in de Oorlog - Margriet Schavemaker, Ad van Liempt
Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het einde van een oorlog die ook het Stedelijk niet ongemoeid heeft gelaten. Zo was het museum het eerste met een bunker voor de de eigen collectie, moest het twee Duitse propagandatentoonstellingen tonen tijdens de oorlog en bleken er na de oorlog een aantal werken in de collectie te zitten waarvan de oorspronkelijke eigenaren onbekend bleken. De werken waren bij verzetsman en museumdirecteur Sandberg ondergebracht om ongeschonden de oorlog door te komen, maar de eigenaren overleefden de oorlog vaak niet. Het gaat om 16 kunstwerken, waaronder een Kandinsky, een Klee, een Matisse en een Jan Toorop.

Sound of Music - Loes Haverkort en Tania Kross
The Sound of Music. De epische film over de vlucht voor de nazi’s van de muzikale familie Von Trapp is noch immer actueel. Gisteren nog overdonderde Lady Gaga bij de Oscars vriend en vijand met een verpletterende medley van nummers uit de film, die dit jaar 50 jaar bestaat. Ook Loes Haverkort en Tania Kross zijn fan! Onder begeleiding van het Matangi Kwartet laten zij hun favoriet uit de film horen.

Muziek: John Coffey
John Coffey is een Nederlandse screamo punkrock ‘n’ rollband. Hun eerste album, ‘Vanity' kwam in 2009 uit. Het tweede album genaamd ‘Bright Compagnions’ in 2012 en nu ligt hun derde in de winkels: 'The Great News'. Wederom hard en ongepolijst, wederom met jubelende recensies: 'de beste harde band van Nederland' (OOR) en 'Een mooi stukje hak- en breekwerk' (Soundz). Ze slopen de studio met hun nieuwste single 'Heart of a Traitor'.

In deze uitzending van DWDD waren Gijs Scholten van Aschat, Ad van Liempt, Loes Haverkort en Tania Kross te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 23 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie