Uitzending
DWDD - 18-2-2015

18-2-2015

DWDD

1447 x bekeken | 0 reacties
6
Vincent Icke en Govert Schilling
In de sciencefictionfilm Interstellar worden zwarte gaten op zo’n manier visueel weergegeven dat ze hebben geleid tot nieuwe inzichten voor wetenschappers. Niet alleen fiction maar ook science dus. Kip Thorne, theoretisch natuurkundige die aan de film meewerkte, schreef samen met het team dat de effecten creëerde hierover een paper voor het vakblad 'Classical and Quantum Gravity'. Deze publicatie kan leiden tot een beter begrip van donkere materie. Aan tafel: Vincent Icke en Govert Schilling.

Maarten 't Hart
De literaire klassieker ‘Een Vlucht Regenwulpen’ van Maarten ’t Hart was al losjes gebaseerd op ’t Harts moeder: Lena ’t Hart- van der Giessen. Ze overleed tweeënhalf jaar geleden op 92-jarige leeftijd en Maarten voelde zich vervolgens vrij om een boek over haar curieuze, gelovige leven te schrijven. Het werd ‘Magdalena’: een prachtig en liefdevol portret van moeder en zoon.

Ivan Peroti, Sarah-Jane en Akwasi
De film Selma, genomineerd voor een Oscar voor beste film en muziek, vertelt het verhaal van Martin Luther King en de protestmarsen van Selma naar Montgomery in 1965. Muziek speelde een belangrijke rol bij de burgerrechtenbeweging die streed voor gelijke rechten tussen blank en zwart. We kijken én luisteren naar de protestliederen van toen met Ivan Peroti en het ZO! Gospel Choir, Sarah-Jane en Akwasi.

In deze uitzending van DWDD waren Govert Schilling, Maarten 't Hart en Vincent Icke te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 18 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!