Uitzending
DWDD - 13-2-2015

13-2-2015

DWDD

2062 x bekeken | 0 reacties
7
'Opknappen' gedoneerde organen - Robert Porte en Erik Verschuuren
Dé oplossing voor de lange wachttijden voor orgaandonatie. Dat lijkt de medische doorbraak in het Universitair Medisch Centrum Groningen te zijn. Daar opende vandaag een ‘orgaanperfusiekamer’, waar gedoneerde organen ‘opgeknapt’ kunnen worden. Hierdoor kunnen organen die voorheen afgekeurd werden, toch nog gebruikt worden voor transplantaties. Minder afkeuren betekent kortere wachtlijsten. Aan tafel transplantatiechirurg Robert Porte en longarts Erik Verschuuren. Patiënt Christian kreeg dankzij deze techniek alsnog een nieuwe long.

Docu Yolanthe: Tim den Besten
Creatieve duizendpoot Tim den Besten merkte dat hij gefascineerd was door media-fenomeen Yolanthe Sneijder-Cabau. Echter niet alleen gefascineerd, ook zwaar geïrriteerd. Hij noemt vindt het zelf vergelijkbaar met een auto-ongeluk "waar je naar blijft kijken". Waar komt zijn afkeer vandaan? En waarom maakt hij zich er druk om? Hij onderzocht beide vragen met filmmaker Thijs Meuwese in 'De Yolanthe-documentaire', die je hier kunt zien.

Stage bij Seinfeld: Rutger-Jan Cleiren
Iedereen kent Jerry Seinfeld van de gelijknamige sitcom. Minder bekend is dat hij niet alleen acteur, maar ook stand-up comedian is. Na het eindigen van de sitcom kwam hij op het idee om beroemde comedians te interviewen over hun vak. In een auto. Met koffie. Het resultaat is het programma met de verrassende titel ‘Comedians in Cars getting coffee’. De Nederlander Rutger-Jan Cleiren liep er stage, de eerste Seinfeld stagiair ever, en is net terug uit New York.

Illusionisme ongekend populair - Rob Mollien
Op 5 januari was illusionist Victor Mids bij ons te gast over zijn nieuwe tv-programma 'Mindf*ck'. Een groot succes, afgelopen maandag keken meer dan een half miljoen mensen naar de show. Waarom is illusionisme nog altijd zo populair? En wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied? We vragen het Rob Mollien, helft van het duo Rob en Emiel, één van de beste acts ter wereld.

Muziek: Janne Schra
Na haar titelloze debutalbum uit 2013, heeft Janne Schra nu haar tweede album klaar: PONZO. Wederom mooie popliedjes, soms fragiel en breekbaar, dan weer vrolijk en uptempo. Luister maar naar Little Bamboo:

In deze uitzending van DWDD was Janne Schra te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 13 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie