Uitzending
DWDD - 9-11-2011

9-11-2011

DWDD

1998 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 9 november zijn: Maarten Schinkel, Mathijs Bouman, Piet Calis, Janne Schra, Blaudzun, Tania Kross, Shary-An en Zarayda Groenhart. Muziek is er van Sistaflex, tafeldame is Halina Reijn en Nico Dijkshoorn dicht.

Maarten Schinkel en Mathijs Bouman
De dag begon goed. Heel goed zelfs. De financiŽle markten reageerden opgelucht op het aanstaande vertrek van Silvio Berlusconi. Die blijdschap was echter van zeer korte duur. Want de aanvankelijk positieve stemming sloeg binnen drie kwartier dramatisch om toen er bleek dat de rente op de Italiaanse staatsobligaties de kritische grens had bereikt van 7 procent. En dat betekent dat ItaliŽ haar schulden niet meer kan afbetalen. En als ItaliŽ die schulden niet meer kan afbetalen dan doemt er een gitzwart scenario op voor Europa.

Janne Schra en Blaudzun
Eind november staan Lenny Kuhr, Janne Schra, Blaudzun, Roy Santiago en GardenFest in poppodium Doornroosje in Nijmegen op de planken. Ze brengen tijdens ‚??Poetracks‚?? poŽzie van Neeltje Maria Min ten gehore welke ze bewerkt hebben tot popsongs. Maria Min zal de zevende editie van ‚??Poetracks‚?? zelf openen met haar 45 jaar oude gedicht ‚??Voor wie ik liefheb wil ik heten‚??. Vanavond in de uitzending twee van de vijf deelnemers: Janne Schra en Blaudzun.

Tania Kross, Zarayda Groenhart en Shary-an
Vanavond staat superster Rihanna in een uitverkocht GelreDome. Tijdens haar 'The Loud Tour 2011' heeft de zangeres al een aantal concerten moeten afzeggen. Zo werden er vorige week twee concerten afgezegd omdat Rihanna oververmoeid zou zijn. Vooralsnog gaat alles weer goed met haar en speelt ze vanavond waarschijnlijk het GelreDome plat. Te gast zijn drie fans: Tania Kross, Zarayda Groenhart en Shary-an.

Sistaflex
Sistaflex, oftwel Anouk Verheyen werd muziek met de paplepel ingegoten. De lepel werd aangereikt door haar vader Jan Verheyen, die de inventieve leadgitarist van de '80-ies' hitformatie Scooter is. Als tiener werkte Anouk al als geluidstechnicus. Daarna legde ze zich toe op elektronische muziek en ze belandde uiteindelijk bij electro en funkhouse.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster ťn geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Janne Schra, Maarten Schinkel, Mathijs Bouman, Nico Dijkshoorn, Tania Kross, Zarayda Groenhart, Nico Dijkshoorn (dierenarts) en Shary-An te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 9 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie