Uitzending
DWDD - 16-4-2014

16-4-2014

DWDD

1897 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van woensdag 16 april o.a.: Jeroen Pauw en Paul Witteman, Peter R. de Vries. Muziek is er van Intergalactic Lovers, Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Adriaan van Dis.

Peter R. de Vries
Bijna twee jaar na het stoppen van zijn programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ komt Peter R. de Vries op vrijdag 18 april terug op televisie met ‘Peter R. over de grens’. In deze serie, die door de Tros wordt uitgezonden, stelt Peter internationale schendingen van de rechten van het kind aan de kaak. Hij reist af naar verschillende landen zoals Malawi en Nepal om mistanden als kinderhandel en kinderslavernij bloot te leggen. Vaak doet hij dit met behulp van de verborgen camera, een middel dat hij ook bij zijn vorige programma gebruikte. In de eerste aflevering gaat Peter naar Oeganda waar hij ontdekt dat jonge kinderen ritueel geofferd worden. Regelmatig was hij erg aangedaan door de schokkende feiten waarmee tijdens het maken van de serie werd geconfronteerd. Aan tafel: Peter R. de Vries.

Record Store Day: Sven Figee, Tessa Rose Jackson en Danny Vera
Zaterdag 19 april is het Record Store Day, de dag waarop wereldwijd muziekliefhebbers én artiesten bijeen komen om de muziek te vieren, in onafhankelijke platenzaken. Dit jaar doen maar liefst 3000 artiesten mee en worden ook in Nederland veel platenzaken in kleine muziekpodia omgetoverd. Drie artiesten die ook aankomende zaterdag door heel het land trekken om korte optredens te geven zijn Sven Figee (Sven Hammond Soul), Kris Berry en Danny Vera! Zij schuiven vanavond alvast bij ons aan om over dé plaat te praten, die hun leven op z'n kop heeft gezet!

Paul Witteman en Jeroen Pauw
Vandaag werd bekend gemaakt dat na acht jaar Pauw & Witteman, het programma aan het eind van dit seizoen stopt. Jeroen Pauw en Paul Witteman gaan het komend televisieseizoen eigen programma’s presenteren. Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren en Paul Witteman gaat nieuwe programma’s presenteren over muziek, politiek en wetenschap. Vanavond zijn Pauw & Witteman bij ons te gast!

Huisdichter Nico Dijkshoorn
Het is weer woensdag dus huisdichter Nico Dijkshoorn geeft poëtisch commentaar op de actualiteit én de gasten in de studio.

Intergalactic Lovers
Na hun debuutalbum ‘Greetings & salutations’ uit 2011 zijn de Intergalactic Lovers terug met een nieuwe plaat: ‘Little Heavy Burdens’, die veel meer een verhaal met opbouw is, een meer samenhangende en meer doordachte plaat dan de voorganger. Ze klinken nog steeds als een combi van Feist, PJ Harvey en Yeah Yeah Yeahs. Luister maar naar ‘Islands’:

In deze uitzending van DWDD waren Jeroen Pauw, Paul Witteman, Peter R. de Vries, Kris Berry, Nico Dijkshoorn (dierenarts), Adriaan van Dis en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 16 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie