Uitzending
DWDD - 15-4-2014

15-4-2014

DWDD

1852 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 15 april: Joost Prinsen, Jelle Brandt Corstius, Jan Dulles, Beau van Erven Dorens en David Grifhorst. Muziek is er van Clean Pete, tafeldame is Leona Philippo.

Jelle Brandt Corstius
De spanning in Oekraïne stijgt tot een hoogtepunt: vanochtend zijn vanuit Kiev geleide militaire operaties begonnen tegen de pro-Russische activisten die overheidsgebouwen hebben bezet in de oostelijke regio Donetsk. Er zijn meldingen van schoten en explosies. Het is de vraag of het lukt om de separatisten onschadelijk te maken. En als dat lukt, wat zal dan de volgende zet zijn van Rusland? En als Rusland het land binnenvalt, moeten de V.S. en de E.U. dan ingrijpen? Jelle Brandt Corstius kent de regio erg goed. Hij vindt dat het Westen Oekraïne laat stikken…

Joost Prinsen
Volwassen mannen huilen niet! Maar in het boek ‘Poems That Make Grown Men Cry’ geven 100 mannen toe tot tranen toe geroerd te zijn door een gedicht. Beroemde kunstenaars, wetenschappers, architecten, filmmakers en mensenrechtenactivisten leggen allemaal uit welk gedicht ze het meest raakt en waarom. Een kijkje in de ziel van onder meer Salman Rushdie, Jonathan Franzen, Nick Cave, Stephen Fry en Colin Firth. Zijn er Nederlandse mannen die over hun machismo én hun Nederlandse nuchterheid kunnen stappen? Aan tafel Joost Prinsen, fijngevoelige gedichtenliefhebber!

Jan Dulles, Beau van Erven Dorens en David Grifhorst
Donderdag 17 april wordt ‘The Passion’ vanuit Groningen op Nederland 1 uitgezonden. Dit evenement, dat elk jaar op witte donderdag en op een andere locatie wordt gehouden, vertelt het verhaal van de laatste uren van Jezus. Het paasverhaal wordt gespeeld door bekende Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn de hoofdrollen in handen van Jan Dulles als Jezus, Simone Kleinsma als Maria, Stanley Burleson speelt Petrus, Jamai Loman is Judas, Jack van Gelder is te zien als Pilatus en Beau van Erven Dorens is de verteller. We blikken vooruit met Jan Dulles, Beau van Erven Dorens en regisseur David Grifhorst.

Muziek: Clean Pete
Nee, je ziet niet dubbel: de Nederlandse gloednieuwe band Clean Pete bestaat uit tweelingzussen Renee (cello) en Loes (gitaar). Ze zijn dan misschien wel twee verschillende personen, maar ze zingen uit één hart. Melodieuze liedjes vol melancholie en bovenal allemaal in het Nederlands. Voor hun debuutalbum 'Al zeg ik het zelf' die in januari is uitgekomen, werkten ze samen met Anne Soldaat en Jason Falkner. Eerder wonnen ze al de Grote Prijs en stonden ze op Motel Mozaique, maar vanavond komen ze spelen bij ons!

In deze uitzending van DWDD waren Beau van Erven Dorens, Joost Prinsen, Jelle Brandt Corstius en Leona Philippo te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 15 april door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie