Uitzending
DWDD - 18-4-2014

18-4-2014

DWDD

1956 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van vrijdag 18 april: Aad van den Heuvel, Shirma Rouse en Berget Lewis, Ramana, David Grifhorst. Pieter Derks doet stand-up comedy, muziek is er van Gers Pardoel, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Gabriel García Márquez overleden: Aad van den Heuvel
De literaire gigant en Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez is gisteren op 87-jarige leeftijd overleden. De auteur was de beroemdste, meest vertaalde en best verkopende schrijver in de geschiedenis van Latijns-Amerika. Hij schreef de wereldwijde klassiekers ‘Honderd jaar eenzaamheid’ en ‘Liefde in tijden van cholera’. Márquez bediende zich van een magisch-realistische stijl. Het vaak gewelddadige leven in Colombia was een rode draad in zijn oeuvre.

We memoreren de grootse schrijver met Aad van den Heuvel. Zijn ontmoeting met Márquez is één van de meest indrukwekkende momenten uit zijn leven.

College Gospelmuziek: Shirma Rouse en Berget Lewis
Het is Goede Vrijdag, de dag waarop christenen de kruisiging en dood van Jezus herdenken, om met Pasen zijn herrijzenis te vieren. En hoe kan dat beter dan met Gospelmuziek? Maar in tegenstelling tot wat velen denken, gaat het dan lang niet altijd om grootse swingende zangkoren in lange paarse habijten. Nee, we weten eigenlijk bar weinig van het genre, dus tijd voor een spoedcursus ! Twee Nederlandse diva’s die al vanaf jonge leeftijd in kerkkoren zingen geven college: Berget Lewis en Shirma Rouse, samen met hun ZO! Gospel Choir.

Terugblik The Passion 2014: David Grifhorst
Eerder deze week hadden wij Beau van Erven Dorens, Jan Dulles en regisseur David Grifhorst aan tafel over The Passion in Groningen. De verwachtingen waren hoog en even leek de regen roet in het eten te gaan gooien. Maar het werd een ongekend succes! De regen droeg juist bij aan de sfeer en maar liefst 3,2 miljoen kijkers zagen het spektakel. Aan tafel wederom David Grifhorst, die terugkijkt op een, ook voor hem, meer dan sensationele avond.

Kaarttruc David Blaine: Ramana
Op internet en in onze TV Draait Door was te zien hoe goochelaar David Blaine een fantastische kaarttruc uitvoert bij Harrison Ford. De beroemde acteur ziet het voor zijn ogen gebeuren en net als wij begrijpt hij er helemaal niks van. Is het echt? Is het voorbereid? Is het psychologie? We vragen het aan de Nederlandse magician Ramana.

Muziek: Gers Pardoel
Gers Pardoel is klaar voor een nieuw avontuur. Op 23 mei komt zijn nieuwe album 'De Toekomst Is Van Ons' uit, waarop onder andere de single 'Louise' staat.

Zijn vorige album stond meer dan een jaar in de Album Top-100 en bovendien scoorde hij de grootste Nederlandstalige hit ooit met 'Ik neem je mee'.

De verwachtingen liggen dus hoog voor de Nijmegenaar, die naar eigen zeggen een heel puur en persoonlijk album heeft gemaakt.

In deze uitzending van DWDD waren Aad van den Heuvel, Berget Lewis, Gers Pardoel, David Blaine en Shirma Rouse te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 18 april door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie