Uitzending
DWDD - 10-4-2014

10-4-2014

DWDD

2000 x bekeken | 1 reacties
7
Deze uitzending staat geheel in het teken van de Matthäus-Passion.

Matthäus-Passion
Vanavond staat de uitzending van De Wereld Draait Door geheel in het teken van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. De Matthäus-Passion wordt beschouwd als Bachs grootste en belangrijkste werk. De compositie is geschreven voor orkest en koor en vertelt het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus. Velen zien het als een van de mooiste composities aller tijden. Een van de onderdelen ervan, de aria “Erbarme Dich” wordt op haar beurt weer gezien als een van de mooiste stukken uit de hele muziekgeschiedenis.

In de uitzending zullen 43 musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en 32 koorleden van het vermaarde Collegium Vocale Gent onder leiding van dirigent Philippe Herreweghe verschillende stukken uit het monumentale werk van Bach ten gehore brengen. Zij worden bijgestaan door enkele grote solisten, zoals countertenor Damien Guillon en sopraan Carolyn Sampson, en 10 leden van het Nationaal Jongenskoor.

Matthijs van Nieuwkerk voert samen met tafelheer Paul Witteman gesprekken met de leden van het orkest, met Bach kenner en dirigent Jan Willem de Vriend en met trouwe bezoekers van verschillende uitvoeringen van Bach’s beroemde Passie. Aan de hand van hun verhalen, anekdotes en historische fragmenten wordt de rijke geschiedenis van het stuk besproken.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 10 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie