Uitzending
DWDD - 14-4-2014

14-4-2014

DWDD

1921 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van maandag 14 april: Niki Terpstra, Dirk Jan Roeleven en de Argos-Shimano-ploeg, de taalrubriek met Arjen Lubach en Paulien Cornelisse. Muziek is er van Ziggy Marley, tafelheer is Filemon Wesselink.

Niki Terpstra
Gisteren won Niki Terpstra de klassieker Parijs-Roubaix. De 29-jarige wielrenner ging alleen over de finish in het Vélodrome van Roubaix. Terpstra is de eerste Nederlander sinds Servais Knaven in 2001 die de ‘Hel van het Noorden’ wint. Hij is hiermee de zesde Nederlander ooit die deze klassieker op zijn naam schrijft. Aan tafel: Niki Terpstra!

Dirk Jan Roeleven en Tom Veelers
Argos-Shimano is een jonge, supersuccesvolle Nederlandse wielerploeg. In de afgelopen Tour de France boekte de ploeg maar liefst vier etappeoverwinningen, zonder doping wel te verstaan. Filmmaker Dirk Jan Roeleven volgde hen op de voet met als resultaat de documentaire ‘Nieuwe Helden – In het hart van de Tour’. Alle ups en downs worden van zeer dichtbij geregistreerd: de valpartijen, de concurrentie, de zeges, het uitstappen van Tom Veelers…Aan tafel Dirk Jan Roeleven en Tom Veelers. Daar omheen ploegleider Rudi Kemna en renners Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Albert Timmer, John Degenkolb en Marcel Kittel.

Paulien Cornelisse en Arjen Lubach
Taal is veranderlijk én verraderlijk. Dagelijks duiken nieuwe termen en uitdrukkingen op, waarvan sommige het tot ware hype schoppen. Soms bewust, vaker onbewust, wordt ons immer uitdijende taaluniversum verrijkt. Arjen Lubach en Paulien Cornelisse houden voor ons de ontwikkelingen in de Nederlandse taal bij. Welke nieuwe woorden zijn er bij gekomen, waren er mooie verhaspelingen, of flinke uitglijders te vinden?

Muziek: Ziggy Marley
Ziggy Marley (1968) is meer dan alleen de zoon van Reggae-legende Bob Marley.

Hij maakt zelf ook fenomenale Reggae muziek en heeft hiervoor zelfs 6 Grammy Awards gewonnen! Zijn vijfde studioalbum 'Fly Rasta' is vandaag uitgekomen en hij staat 22 april in de Melkweg, waarna hij door Europa en Amerika gaat touren.

In deze uitzending van DWDD waren Arjen Lubach, Filemon Wesselink, Roy Curvers, Koen de Kort, Niki Terpstra, Albert Timmer, Tom Veelers en Paulien Cornelisse te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 14 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie