Uitzending
DWDD - 19-4-2012

19-4-2012

DWDD

1465 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast in de uitzending van donderdag 19 april zijn: Maartje van Weegen, Roel Louwhoff, Britt Dekker, Ymke Wieringa. Muziek is er van The Sugarettes en van het Nederlands Kamerkoor en tafelheer is Koos Postema.

Roel Louwhoff
De Nederlander Roel Louwhoff is topman (executive board member) bij BT. Hij is verantwoordelijk voor alle dataverkeer tijdens de Olympische Spelen in Londen. Een grote klus, want Louwhoff moet er voor zorgen dat het televisiebeeld niet op zwart gaat en dat alle bezoekers, sporters en journalisten kunnen internetten, twitteren, sms'en en mailen. De verwachting is dat er 60 gigabyte per seconde (!) aan informatie verzonden gaat worden.

Britt Dekker en Ymke Wieringa
Hun succes kent letterlijk geen grenzen. Britt Dekker en Ymke Wieringa gingen voor hun nieuwe programma Britt en Ymke en het Mysterie van kriskras de wereld over en maakten kennis met culturen en gewoontes die wel heel erg afwijken van die van hun woonplaatsen Purmerend en Oegstgeest. Ze wisten zelfs de internationale pers te halen. In de eerste aflevering zien we hoe ze de mysterie van de Mayakalender proberen te ontrafelen. Hiervoor reisden ze af naar Mexico. Te gast zijn: Britt Dekker en Ymke Wieringa.

Maartje van Weegen
Vandaag werd bekend dat Maartje van Weegen per 1 september 2012 met pensioen zal gaan. Op 31 augustus zal ze voor de laatste keer haar dagelijkse radioprogramma De Klassieken op Radio 4 presenteren. Op dat moment heeft ze 41 jaar Nederlands televisie -en radiowerk op haar naam staan. Vanavond is Van Weegen te gast om onder andere de 'Misverkiezing' van Radio 4 toe te lichten. In deze verkiezing kan je als luisteraar stemmen op de mooiste mis. Ook hebben we het over haar beslissing om te stoppen met haar tv en radiowerk. Het Nederlands Kamerkoor komt voor haar zingen.

Muziek: The Sugarettes
Combineer Shoegaze, indiepop en noiserock met een vleugje Caribische klanken en je komt uit bij de muziek van The Sugarettes. De uit Eindhoven afkomstige band bestaat uit Mariska Louman (zang,gitaar), Joep van Son (zang,gitaar), Marjolein Kooijman (bassist) en Marnix van den Broek (drums). In april 2012 is hun tweede album 'Destroyers Of The World' uitgekomen.

Tafelheer: Koos Postema
Koos Postema (1932) is een voormalig tv-presentator, ondermeer van 'Klasgenoten' en 'Sport7'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 19 april door de VARA. Te gast waren Maartje van Weegen en Koos Postema. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie