Uitzending
DWDD - 20-4-2012

20-4-2012

DWDD

1639 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van vrijdag 20 april is o.a. Richard Korver, Martijn Koning, Miranda Boonstra. Muziek is er van Great Mountain Fire, tafeldame is Claudia de Breij. Meer informatie wordt hier later gepubliceerd.

Slotdag Amsterdamse Zedenzaak
Na maanden was er vandaag de slotdag van de grote Amsterdamse zedenzaak tegen Robert M. en zijn partner Richard van O. Het OM blijft bij de strafeis van 20 jaar celstraf en tbs. Robert M. heeft vandaag nam vandaag het laatste woord. Hij sprak 35 minuten waarin hij onder meer zegt de pijn van de ouders te snappen. Ook zegt hij graag behandeld te willen worden. De uitspraak van het gerechtshof is 21 mei 2012. Te gast is advocaat van de slachtoffers, Richard Korver.

Record Store Day
Morgen, 21 april is het Record Store Day. Record Store Day is een internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Alleen op deze dag zijn er zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden er meer dan honderd artiesten op in de onafhankelijke platenzaak. Blaudzun is de Nederlandse Ambassadeur van deze dag. We praten erover met Leo Blokhuis en de man waar hij zijn platen koopt en met Marike Jager en de man bij wie zij het liefste haar platen haalt.

De Week Draait Door
Vandaag sluiten we de week af met 'De Week Draait Door'.
- Miranda Boonstra is er afgelopen zondag in Rotterdam net niet in geslaagd de olympische limiet op de marathon te lopen. Acht tellen zitten er tussen winst en verlies. Tussen wel, of niet naar de Olympische Spelen.
- Dominee Gremdaat geeft zijn visie op afgelopen week. Laten we vooral hopen dat hij gaat preken.

Stand-up comedy: Martijn Koning
Nieuw talent uit de stand-up comedywereld krijgt in De Week Draait Door een podium. Vandaag is het voor de vierde keer de beurt aan Martijn Koning.

Muziek: Great Mountain Fire
Great Mountain Fire is een Belgische indie rockband. De formatie, voorheen bekend als Nestor!, bestaat sinds 2006 en heeft op grote festivals opgetreden (o.a. Dour Festival) en enkele nummers in eigen beheer uitgebracht. In 2010 begon de band onder de nieuwe naam aan de opnamen voor hun eerste, volwaardige album: 'Canopy', dat op 26 maart 2012 verscheen.

In deze uitzending van DWDD waren Claudia de Breij, Leo Blokhuis, Marike Jager, Miranda Boonstra en Paul Haenen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 20 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie