Uitzending
DWDD - 8-11-2011

8-11-2011

DWDD

3056 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van 8 november 2011 zijn: 'Jakhals' Erik Dijkstra, Ruud ter Weijden, Erik Meijer, Alexander Klöpping, Hans Spekman, Piet Boekhoudt en René Kronenberg. Muziek is er van Spinvis, tafelheer is Jort Kelder.

Erik Dijkstra en Ruud Terweijden
Voormalig wereldkampioen boksen in het zwaargewicht Joe Frazier is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan leverkanker. ‘Smokin' Joe’ Frazier werd in 1964 Olympisch Kampioen in Tokio en in 1970 werd hij wereldkampioen bij de profbond WBA. Zijn beroemdste gevecht was in 1971 toen Frazier zijn titel tegen Muhammad Ali verdedigde. Ali ging in het gevecht voor het eerst in zijn carrière even neer. Frazier won uiteindelijk op punten. Het was ook de eerste keer dat Ali als beroepsbokser een gevecht verloor. Frazier en Ali zouden het nog twee keer tegen elkaar opnemen: eerst in 1974 in Madison Square Garden. Daarna in het duel dat de 'Thrilla in Manilla' werd genoemd, op 1 oktober 1975. Die beide wedstrijden werden gewonnen door Ali, al gaf die toe dat hij het gevecht in Manilla bijna niet had overleefd.

Erik Meijer en Alexander Klöpping
Erik Meijer is één van de belangrijkste programmeurs bij Microsoft. Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van apps door de programmeertalen Visual Basic en C Sharp te ontwikkelen. Dankzij Meijer snapt een app bijvoorbeeld dat je telefoon een kwartslag draait. Hij is nu hoofd ontwikkeling van de ’Cloud’ bij Microsoft. Bij ‘Cloud Computing’ staan de data en programma’s niet meer op je eigen computer, maar staan op externe computers waarmee je via internet communiceert. Je kunt dan overal waar een internetverbinding is bij al je foto’s, video’s, teksbestanden etc. Hij werd gisteren geïnaugureerd als hoogleraar ‘Cloudprogramming’ aan de TU Delft, waar hij een nieuwe generatie Gates-en en Jobs-en wil opleiden. Aan tafel Erik Meijer en Alexander Klöpping.

Hans Spekman, Piet Boekhoudt en René Kronenberg
Begin oktober maakte PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen bekend dat zij vanaf januari 2012 stopt met haar taak. Daags na haar aankondiging uitte zij sterke kritiek op fractieleider Job Cohen. Hij zou te weinig zichtbaar zijn en moest meer werk maken van linkse samenwerking. Er zijn nu drie kandidaten voor het voorzitterschap: Hans Spekman (nu Tweede Kamerlid), Piet Boekhoudt (nu voorzitter PvdA afdeling Groningen) en René Kronenberg (nu PvdA-bestuurder Rotterdamse deelgemeente Feijenoord). Hoe zien zij de toekomst van de partij?

Spinvis
Spinvis is de artiestennaam van de Nederlandse zanger Erik de Jong (50). Klik hier om een live optreden van hem te bekijken (VPRO). In 2002 debuteerde hij met een album dat op een zolderkamertje is geproduceerd.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders.

In deze uitzending van DWDD waren Jort Kelder, Hans Spekman, Erik Meijer, Ruud ter Weijden, Alexander Klöpping, Spinvis en Erik Dijkstra te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 8 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Er komt vanavond na 15 jaar een einde aan de talkshow De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond voor de allerlaatste keer plaats aan de kop van zijn talkshowtafel voor de laatste uitzending van zijn…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdag overleden aan de gevolgen van longkanker. De burgemeester legde 18 september zijn taken neer en schreef in een brief aan alle Amsterdammers dat hij het een voorrecht vond…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  De Wereld Draait Door keert komend tv-seizoen weer terug op NPO 1 met Roxeanne Hazes als nieuwe huisband. De zangeres zal in het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door elke laatste vrijdag van de maand met haar band…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten