Uitzending
DWDD - 8-4-2015

8-4-2015

DWDD

1654 x bekeken | 0 reacties
7
Joris Luyendijk
Gisteren werd in de Tweede Kamer gesproken met de top van de banken en de verzekeraars. Aanleiding was de commotie die vorige week ontstond na de voorgenomen salarisverhoging voor de directie van ABN Amro. Na kritiek werd deze verhoging weer teruggedraaid. Hebben de banken wel wat geleerd van de financiële crisis? We praten vanavond met journalist Joris Luyendijk. Hij dook twee jaar onder in de Londense City en vroeg bankiers het hemd van het lijf. Onlangs verscheen zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’.

Ivo van Hove
De Vlaamse regisseur Ivo van Hove en David Bowie gaan samen een musical maken. De musical ‘Lazarus’ is gebaseerd op de muziek van Bowie en bevat oude én nieuwe nummers. ‘Lazarus’ is geïnspireerd op het boek ‘The Man Who Fell to Earth’ van Walter Tevis, dat in 1976 met Bowie verfilmd werd. Ivo van Hove, opgegroeid met Bowie’s muziek, is de regisseur van deze nieuwe musical.

Maxim Hartman en Theo Wesselo
Het gehele archief van het legendarische kinderprogramma Rembo & Rembo staat sinds gisteren online. Voor de meeste dertigers is deze cultserie, met vieze en absurde humor, volop jeugdsentiment. Van de familie Magdat, tot de Gluurbuur en van Rumboon en Rumboon tot Harry Turtle: alle fragmenten zijn te bekijken op de site van de VPRO. “Das toch niet te geleeuven!”. Te gast Rembo & Rembo: Maxim Hartman en Theo Wesselo.

Muziek: David Benjamin
Je kan David kennen van het programma De Beste SingerSongwriter. Hij was finalist in 2014 en sindsdien heeft hij niet stil gezeten. Volgende week komt namelijk zijn EP ‘Through Your Eyes’ uit en hiervoor vindt op donderdag 2 april de EP presentatie plaats in de bovenzaal van Paradiso Amsterdam. De eerste single ’Can’t get my head around loving you’ afkomstig van deze EP kwam vorige week al uit. De bijbehorende videoclip heeft David zelf geregisseerd en is hieronder te zien!

In deze uitzending van DWDD waren Ivo van Hove, Joris Luyendijk, Maxim Hartman en Theo Wesselo te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 8 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie