Uitzending
Dichtbij Nederland - 30-3-2009

30-3-2009

Dichtbij Nederland

3054 x bekeken | 0 reacties
6
Opmerkelijke Werving En Missverkiezing In Suriname
Nederlandse overheid werft Marokkaanse burgers. Hoe kijken Marokkaanse Nederlanders hier tegen aan? Verder een reportage over Surinaamse Model of The Year...

Bloedmooi is ze, Yoni Brunswijk, opgegroeit in Amsterdam en dochter van de bekende of eigenlijk liever beruchte Ronny Brunswijk. De dochter van deze ex jungleleider en voor drugsveroordeelde parlementair is een van de kandidaten van het Surinaamse Model of the Year, dat afgelopen weekend in Suriname werd gehouden.

Habib is een Afghaanse jongen die opzoek is naar zijn roots. Op 13 jarige leeftijd vluchtte hij naar Nederland toe voor een beter leven. Nu wil hij terug naar Afghanistan, om zich met volledige onbekende Afghaanse jongens te gaan vergelijken. Wat is er nog Afghaans aan hem en wat heeft hij van het Nederlandse cultuur. Wij volgen hem tijdens het vliegerfeest het symbool van vrijheid in Afghanistan.

Deze week een serie over de Turkse badplaats Alanya, nu één van de populairste vakantiebestemmingen aan de Turkse zuidkust. 30 Jaar geleden gooide de locale bevolking nog stenen naar buitenlanders. Maar Alanya is zodanig veranderd dat het nu ook de meeste geliefde plek is in Turkije voor Nederlandse overwinteraars om neer te strijken. Dat is voor een groot deel te danken aan de burgemeester.

ROC-studenten knippen in strijd tegen recessie. Tweehonderd mensen die gebruik maken van de Voedselbank laten zich zondag 29 maart verwennen door zeventig studenten van de opleiding Haarverzorging van het ROC van Amsterdam. Dichtbij Nederland nam er een kijkje.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland is uitgezonden op maandag 30 maart door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie