Uitzending
Dichtbij Nederland - Afghanistan-top en lees lichtmaand

Afghanistan-top en lees lichtmaand

Dichtbij Nederland

31-3-2009

| 1611 x bekeken | 0 reacties
6
Veel aandacht voor de Afghanistan-top en hoe de Afghanen in Nederland deze dag beleven.
Sahar Noor is bij de Afghanistan top en volgt de conferentie op de voet. Ze heeft ook een artikel geschreven voor Wereldjournalistne.

Dichtbij Nederland volgt Shahiera op het Spuiplein bij het gemeentehuis, zij doet mee aan een steunactie voor Afghanistan. Zij is redelijk positief over de conferentie en de toekomst van het land omdat zij ziet dat de internationale gemeenschap nu doorkrijgt dat het erg belangrijk is om de Afghanen zelf ook te betrekken bij de toekomst van het land. Daarom ook deze steunactie voor de gang van zaken in het huidige Afghanistan. Er worden ongeveer 200 a 300 man verwacht op deze actie.

Vanwege de Afghanistan conferentie verwacht de ANWB een groot verkeerschaos in en rond Den Haag. We volgen John Souhoka, al 35 jaar werkzaam bij de ANWB en vaste verkeerslezer voor de radio, op deze drukke dag en nemen een kijkje achter de schermen. Wie is de man achter de stem? En wordt het zo druk als voorspeld?

Verslag van boekpresentatie ‘mijn favoriete recept’ van Catharine Keyl. Boek in kader van de lees lichtmaand. Samen met chefkok Joop Braakhekke en 4 (ex-)laaggeletterden geeft ze een kookworkshop. Ze maakt haar favoriete recept: coquilles.

Deel 2 van onze weekserie. Alanya is voor veel Nederlanders een vakantiebestemming. Maar gaandeweg blijven er ook steeds meer mensen wonen. Dat kan, in een land waar je de taal niet sprkeet, best ingewikkeld zijn.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Afghanistan-top en lees lichtmaand is uitgezonden op dinsdag 31 maart door de NPS. Te gast was Joop Braakhekke. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie