Uitzending
Dichtbij Nederland - Steekpartij op schoolplein in Amsterdam

Steekpartij op schoolplein in Amsterdam

Dichtbij Nederland

25-3-2009

| 1073 x bekeken | 0 reacties
5
Een overblijfkracht is gisterenmiddag doodgestoken op een schoolplein in Amsterdam-Zuid.

Rond half één kwam een man het schoolplein op rennen en stak het slachtoffer neer. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren, maar de hulp mocht niet baten. De man overleed ter plekke door de steekwonden in zijn rug.

Het 69-jarige slachtoffer was werkzaam als oppaskracht. De Willemsparkschool en de Montessorischool hebben gezamenlijk deze oppaskrachten ingehuurd via een uitzendbureau.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. De steekpartij vond plaats tijdens de pauze van de school. Hierdoor zijn enkele kinderen getuige geweest van het incident. De kinderen worden door een speciaal team van de kinder- en zedenpolitie verhoord.

De dader is waarschijnlijk een donker gekleurde man, met zwarte krullen. Hij had zwarte kleding aan. Er is een compositietekening van hem gemaakt. De politie heeft goede hoop dat er camerabeelden van de dader beschikbaar zijn. Rondom de school hangen beveilingscamera’s, onder andere van het Hilton Hotel.

De politie heeft enkele tips binnengekregen over de steekpartij. Ze kwamen binnen naar aanleiding van het programma ‘Opsporing Verzocht’ op dinsdagavond.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de school erg proffesioneel gehandeld na het incident op het schoolplein. De kinderen werden direct naar binnengehaald en er werd gezorgd dat er vanuit de school niet naar de plek des onheils gekeken kon worden. De ouders van de scholieren zijn ingelicht door de schoolleiding. In een email aan de ouders heeft directeur John van der Woning laten weten dat ‘de veiligheid van de kinderen geen moment in gevaar is geweest.’

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Steekpartij op schoolplein in Amsterdam is uitgezonden op woensdag 25 maart door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie