Uitzending
Dichtbij Nederland - Naar de Bioscoop met de Crips

Naar de Bioscoop met de Crips

Dichtbij Nederland

2-4-2009

| 2289 x bekeken | 0 reacties
6
Vandaag aandacht voor de Crips, ’s werelds meest beruchte straatbende. Oorspronkelijk afkomstig uit Los Angeles, maar ze zitten ook in Nederland. Regisseur Joost van der Valk maakte de documentaire ‘Crips; strapped ’n strong’, waarin hij de Haagse tak van de gang volgt. Dichtbij Nederland ging met de Crips mee naar de première. En met tientallen bendeleden wordt alles net even anders dan normaal…

Wethouder Hamit Karakus wil de overlast van asociale huurders in Rotterdam keihard aanpakken. Mensen die overlast veroorzaken, moeten hun huis uit. Een no-nonsense, harde aanpak. DBNL gaat de wijken in. We volgen Annie Verdoold, inwoner van de wijks Pangen. Daar loopt al sinds 2006 een proef met de Tokkie-toets. Werkt deze aanpak?

Ondanks het arrestatiebevel dat het Internationale Gerechtshof heeft uitgevaardigd, reist de Soedanese dictator Omar El Bashir ongestoord rond door bevriende landen. Hoe kijkt de Soedanese gemeenschap in Nederland hier tegenaan?

Het aantal Nederlanders in Paramaribo neemt toe. Dit keer volgen wij Nederlandse studenten die Suriname als ideale stageplek zien.

Bij het woord 'vluchteling' denk je snel aan treurige verhalen. Maar niet bij Omar Munie. Hij kwam 13 jaar geleden naar Nederland en startte hier een waar tassenimperium. ZIjn tassen veroveren de hele wereld.

Na een droevige ervaring in Nederland verhuisde Edith naar de Turkse zuidkust. Na de dood van haar man besloot ze samen met haar jongste dochter naar Alanya te verhuizen. Haar dochter is inmiddels een nationale beroemdheid in Turkije.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Naar de Bioscoop met de Crips is uitgezonden op donderdag 2 april door de NPS. Te gast waren Joost van der Valk en Annie Verdoold. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie