Uitzending
De wandeling - Liesbeth List: Vrienden in voorspoed

Liesbeth List: Vrienden in voorspoed

De wandeling

21-12-2013

| 1779 x bekeken | 0 reacties
7
Deze maand is het vier jaar geleden dat haar grote idool stierf; Ramses Shaffy. In een speciale kerstaflevering praat Sander met Liesbeth List, die meer dan 40 jaar met de groot kunstenaar optrad en met hem bevriend was. Samen zongen ze de mooiste liedjes.

Zielsverwanten
Liesbeth en Ramses waren zielsverwanten. Ze hadden veel gemeenschappelijk; de liefde voor de muziek en het feit dat ze allebei als kind geadopteerd waren. Toch praatten ze niet over hun problemen met elkaar. Ze deelden vooral de mooie momenten, tot de dood erop volgde.

In voorspoed
Liesbeth: “Ramses woont nog steeds in mijn hart. Wij hielden van elkaar. Het was gewoon altijd goed, al zagen we elkaar een jaar niet. Ik denk nog veel aan hem. Dankzij Ramses ben ik geworden wie ik ben. We waren dikke maatjes. Maar ik mocht het niet hebben over zijn pijn, verdriet en verslavingen”.

Sterfdag
Ramses zou dit jaar tachtig jaar zijn geworden. Zijn vierde sterfdag wordt gevierd met verschillende activiteiten. Liesbeth eert haar grote vriend met speciale kerstconcerten in de maand december. Ook komt de AVRO begin januari met een 4-delige dramaserie over de jonge jaren van Ramses, waarin Noortje Herlaar de rol van Liesbeth speelt. In KRO De Wandeling zijn de eerste beelden te zien van de serie en blikt Liesbeth terug op haar leven met de chansonnier.

In deze uitzending van De wandeling was Liesbeth List te gast. De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Liesbeth List: Vrienden in voorspoed werd uitgezonden op zaterdag 21 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie