Uitzending
De wandeling - De comeback van de ex-verslaafde Doe Maar drummer René

De comeback van de ex-verslaafde Doe Maar drummer RenÚ

De wandeling

25-1-2014

| 2802 x bekeken | 0 reacties
6
RenÚ van Collem groeit op als jongste zoon van filmrecensent Simon van Collem, van het tv-programma 'Simonskoop'. Terwijl zijn vader naar buiten toe een voorkomende man is die wereldsterren ontmoet, is thuis de sfeer gespannen en 'onveilig' voor RenÚ. Zijn uitlaatklep wordt de muziek en drums maar het gaat mis als hij verslaafd raakt aan de drugs.

Doe Maar

Toch blijft RenÚ drummen. Hij wordt zelfs drummer bij Doe Maar. Maar het grote succes en de hysterie rond Doe Maar kan hij niet aan. Anderhalf jaar later verlaat hij de band wegens overmatig drugsgebruik en onbetrouwbare gedrag.

Redding

Na 20 jaar verslaafd te zijn geweest, ontmoet hij zijn toekomstige vrouw Margaretha. Zij wordt een keerpunt in zijn leven. En als hij dan ook weer wordt gevraagd om bij Doe Maar te komen spelen betekent dit voor RenÚ een ongekende comeback.

RenÚ schreef over zijn leven als drummer van Doe Maar het boek 'Hero´ne godverdomme'.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel De comeback van de ex-verslaafde Doe Maar drummer RenÚ werd uitgezonden op zaterdag 25 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie