Uitzending
De wandeling - De ziel van een Feyenoord-fan

De ziel van een Feyenoord-fan

De wandeling

18-1-2014

| 1974 x bekeken | 1 reacties
6
Leonardo Pansier vertelt zijn levensverhaal, van veroordeelde Feyenoord-hooligan naar fervent Feyenoordfan én maker van de Feyenoord- documentaire “The other side of the heart is white”.

Geadopteerd

Leonardo Pansier is als baby te vondeling gelegd in Guayaquil in Ecuador en wordt geadopteerd door een Rotterdams echtpaar. Na een zorgeloze jeugd, sluit hij zich aan bij de harde kern-supporters van Feyenoord.

Beverwijk

In 1997 raakt Leonardo betrokken bij de beruchte ‘Slag bij Beverwijk’, waarbij Feyenoord- en Ajax-hooligans elkaar te lijf gaan in een weiland langs de A9. Ajax-hooligan Carlo Picornie komt hierbij om het leven. Leonardo is één van de hoofdverdachten en wordt veroordeeld tot vier jaar cel. Leonardo heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de dood van Picornie.

Keerpunt

Eenmaal in de gevangenis neemt zijn leven een totaal andere wending als hij leert tekenen. Achter de tralies ontwikkelt hij zijn artistieke talenten. Als Leonardo vrijkomt, begint hij een tattooshop onder de naam Mister Martinez. Zijn liefde voor Feyenoord blijft echter kriebelen waarop hij besluit een documentaire te maken over de Feynoord-fans . Om deze film te realiseren geeft Leonardo alles op.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel De ziel van een Feyenoord-fan werd uitgezonden op zaterdag 18 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie