Uitzending
De leugen regeert - 5-9-2008

5-9-2008

De leugen regeert

1200 x bekeken | 0 reacties
6
Geschiedkundige en hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk en correspondent in Moskou Geert Groot Koerkamp analyseren het conflict tussen Rusland en GeorgiŽ. Rob de Wijk stelt dat dit conflict ernstig onderschat wordt door de media en Geert Groot Koerkamp vertelt over het werken in oorlogsgebied en over de propaganda van Russische kant. Want zoals Winston Churchill al zei: 'In times of war the truth is so precious, it is always must be attended by a bodyguard of lies!'

Documentairemaakster Hedda van Gennep heeft haar nieuwste documentaire De Staat van Ontkenning in opdracht van de Joodse Omroep gemaakt. Deze omroep wil de documentaire echter niet uitzenden vanwege het kritische en confronterende karakter ervan. Wat is hier aan de hand? Het antwoord geven beide partijen.

De Orde der Transformanten is kwaad op de media. Meerdere Transformanten zijn met de dood bedreigd en daarom werd de media door hen ingeschakeld. Maar de pers neemt de hetze niet serieus en is louter geÔnteresseerd in sensatie en zet de Orde neer als een sektarisch clubje religieuze dwazen.

De column van Francisco van Jole wordt nog persoonlijker dan vorig seizoen. Dit keer staat de kritiek op linkse politici centraal. Volgens hem zijn rechtse politici vele malen erger.

Ook de mediaraad keert dit seizoen terug. Presentator van EťnVandaag Pieter Jan Hagens en Henk Steenhuis, hoofdredacteur van HP/De Tijd bijten deze week het spits af.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 5 september door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Pieter Jan Hagens, Henk Steenhuis en Rob de Wijk. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie