Uitzending
De leugen regeert - 27-2-2009

27-2-2009

De leugen regeert

1839 x bekeken | 0 reacties
6
De farmaceutische bedrijven zijn vaker negatief dan positief in het nieuws. Dat blijkt uit onderzoek dat de sector zelf heeft laten uitvoeren. Dagblad Trouw zou erg negatief berichten en kreeg in het onderzoek een 3,1. Opinieweekblad Elsevier kreeg een 8,6, want zij schrijven overwegend positief. Een debat hierover met onder andere Simon Roosendaal (Elsevier) en Joop Bouma (Trouw).

Een gesprek over journalistieke methodes naar aanleiding van de berichtgeving over het neergestorte vliegtuig bij Schiphol. Journalisten waren op zoek naar elk kruimeltje nieuws en een enkeling gebruikte smoesjes om zich binnen te dringen in een ziekenhuis of de sporthal waar de gewonden lagen.

De dertienjarige Alfie is één van Engelands jongste vaders. Zijn eigen vader is nu van plan om het verhaal van zijn zoon 'voor zoveel mogelijk geld' aan de pers te verkopen. Max Clifford is de PR-consultant die hij heeft ingeschakeld. Een gesprek met Max Clifford over chequeboek journalistiek en hoe het de afgelopen jaren (sommige gevallen uitgezonderd) toch is afgenomen.

Columnist Francisco van Jole verbaast zich erover dat buitenlands nieuws bijna altijd Nederlands nieuws in het buitenland is.

In de mediaraad Roelof Hemmen, presentator van RTL Nieuws en Lara Rense, presentatrice BNR Nieuwsradio.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 27 februari door de VARA. Te gast waren Roelof Hemmen en Francisco van Jole. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie