Uitzending
De leugen regeert - 21-3-2008

21-3-2008

De leugen regeert

1726 x bekeken | 0 reacties
6
De toestand in China
Een discussie tussen Jan van der Putten en Frenk van der Linden over de toestand in China. Door de gebeurtenissen in Tibet heeft de Chinese regering een censuur ingesteld. Van der Putten was van 1998 tot 2003 correspondent in China voor de Volkskrant en ook Van der Linden was de afgelopen jaren veel aanwezig in China. Een debat over hoe moeilijk het voor westerse journalisten is om in China te werken.

Francisco van Jole over Goede Vrijdag
De column van Francisco van Jole gaat over Goede Vrijdag. Voor de niet-bijbelvasten: vermoedelijk in het jaar '36 stierf Jezus Christus aan het kruis. Dat wordt herinnerd als Goede Vrijdag. Drie dagen later stond Hij op uit de dood, wat we Pasen noemen. Indertijd nieuws en wel zo groot dat het tot op de dag van vandaag doordreunt. Stel dat Jezus nu gekruisigd zou worden, zou het dan groot nieuws zijn?

Homo's cruisen door Vondelpark
Begin deze maand verscheen het bericht dat het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid het cruisen door homo's in het Vondelpark wil gedogen. De media dook er bovenop. Onterecht, volgens de voorzitter van het COC in Amsterdam, Dennis Boutkan. Hij is van mening dat het geen nieuws was. Ook vindt hij dat de media er hijgerig en stigmatiserend over bericht hebben.

Masha Novikova
Een gesprek met de Nederlands-Russische documentairemaker Masha Novikova. Zij maakte de film: Anna, Seven Years on the Frontline, over de Russische journaliste en activiste Anna Politkovskaja. In oktober 2006 werd deze journaliste in de hal van haar appartement vermoord. De film is de openingsfilm van het 10e Amnesty International Film Festival en is opgedragen aan mensenrechtenactivisten.


In de Mediaraad: hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol en Chris Kijne. Kijne werkt al sinds 1984 bij de VPRO.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 21 maart door de VARA en de VPRO. Te gast waren Francisco van Jole, Henk Krol, Chris Kijne, Frénk van der Linden, Dennis Boutkan en Jan van der Putten. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie