Uitzending
De Halve Maan - 22-2-2013

22-2-2013

De Halve Maan

2125 x bekeken | 0 reacties
4
Deze week verscheen de Integratie Brief van minister Lodewijk Asscher. Een ‘strenge, maar liefdevolle’ blik op integratie. Aldus de minister zelf. Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP en sociaal historicus Leo Lucassen nemen de brief door.

28 februari gaat het toneelstuk Eldersland van toneelgroep Rast in première in Amsterdam, Podium Mozaïek. De toneelgroep reist door naar Stockholm, Londen, Berlijn en Istanbul. Een verhaal van een Turkse migranten familie in Nederland. De regie is in handen van Saban Ol. Aan tafel actrice Paulette Smit.

Britse media willen niet langer beeldmateriaal afnemen van freelance fotografen. Ze willen niet dat zij onnodig risico’s nemen. Aan tafel frequent bezoeker van Syrie als freelance journalist Hans Jaap Melissen. Twee weken geleden nog uitgeroepen als Journalist van het Jaar.

Stichting Daar El Atfaal zet zich in voor weeskinderen in Marokko. De jonge vrouwen Ouarda Batou en Samira Fegrachi zijn net terug uit Marokko en vertellen over hun ervaringen.

In onze rubriek 'de Column van de week', draagt presentatrice, journalist en Wie is de Mol-finalist: Zarayda Groenhart haar column voor.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 22 februari door NTR. Te gast waren Sadet Karabulut, Zarayda Groenhart, Leo Lucassen en Paulette Smit. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie