Uitzending
Buitenhof - Melanie Schultz, de Rekenkamer & Paul Scheffer

Melanie Schultz, de Rekenkamer & Paul Scheffer

Buitenhof

4-11-2013

| 1118 x bekeken | 0 reacties
7
Melanie Schultz van Haegen
Vanaf 2015 staat Nederland weer stil op de snelweg. Hoe gaan we dat oplossen? Met meer asfalt zoals gebruikelijk of zijn er ook andere mogelijkheden. In Buitenhof minister Melanie Schultz van Haegen.

De Rekenkamer ongerust over nieuw takenpakket gemeenten
Het kabinet is bezig met een enorme stelselwijziging die voor alle burgers ingrijpende gevolgen heeft. Want krijg je te maken met werkloosheid, jeugd- of ouderenzorg dan is straks niet langer het rijk, maar de eigen gemeente verantwoordelijk. Het gaat in totaal om 15 miljard aan regelingen die straks niet meer in Den Haag, maar lokaal worden bepaald. Arno Visser, lid van de Algemene Rekenkamer over het toezicht op de geldstromen en de vraag of gemeenten hier wel klaar voor zijn.

Herman Wolf
Publicist Paul Scheffer schreef een ontroerend portret over zijn grootvader Herman Wolf, een joodse immigrant uit Keulen. Wolf - een bekende filosoof uit de jaren twintig en dertig- onderhield nauwe contacten met beroemde schrijvers als Stefan Zweig en Thomas Mann. In Alles doet mee aan de werkelijkheid toont Scheffer hoe zijn grootvader en diens generatie worden overvallen door de opkomst van Hitler.

In het boek legt Scheffer een verbinding met de actualiteit door zijn indringende vragen over neutralisme, irrationalisme en de vraag of vooruitgang in morele zin wel mogelijk is.

In deze uitzending van Buitenhof waren Paul Scheffer en Melanie Schultz van Haegen te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Melanie Schultz, de Rekenkamer & Paul Scheffer werd uitgezonden op maandag 4 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie