Uitzending
Buitenhof - Onze Lonen, Onze Wiet & Michael Ignatieff

Onze Lonen, Onze Wiet & Michael Ignatieff

Buitenhof

24-11-2013

| 1173 x bekeken | 0 reacties
7
Loonstijging: goed voor burger en economie?
De discussie verdeelt economen tot op het bot: de Nederlandse lonen. Volgende week voert de vakbond actie voor een hoger salaris. Goed voor de werknemer, maar ook goed voor de Nederlandse economie, zo stellen zij. Of doet loonstijging meer kwaad dan goed voor de nog fragiele economie van Nederland? Hierover een debat met vakbondsleider Corrie van Brenk van Abvakabo FNV en Michael van Straalen, voorzitter van werkgeversorganisatie MKB Nederland.

Michael Ignatieff
De wereldberoemde intellectueel Michael Ignatieff werd in oktober 2004 gevraagd politicus te worden. Niet zomaar politicus maar leider van de Canadese Liberale Partij. Een partij die vele malen de premier van het land leverde.

De intellectueel Ignatieff werd als politicus een totale mislukking. Hij schreef daarover een intrigerend boek: Vuur en as.

In Buitenhof het relaas van een mislukt avontuur om de machtigste man van Canada te worden.

Paul Depla
Ons softdrugsbeleid moet op de schop. Minister van Justitie Ivo Opstelten wil er niet aan, maar steeds luider klinkt de roep om regulering van cannabis. Zo wil D66 een initiatiefwetsvoorstel gaan maken en hebben de Limburgse gemeenteneen gezamenlijk plan opgesteld. Paul Depla, PvdA-burgemeester van Heerlen, ‘hoofdstad hennepopruimingen’ is initiatiefnemer van deze missie.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Onze Lonen, Onze Wiet & Michael Ignatieff werd uitgezonden op zondag 24 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie