Uitzending
Buitenhof - Ons Koninkrijk, Halbe Zijlstra & Ons Gas

Ons Koninkrijk, Halbe Zijlstra & Ons Gas

Buitenhof

1-12-2013

| 1246 x bekeken | 0 reacties
7
Halbe Zijlstra
Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD stelt in een ingezonden stuk in NRC dat het toenemende aantal regels in de financiŽle sector een bedreiging zijn voor de economische groei. In Buitenhof een analyse waarom de banken en andere instellingen meer vrijheid moeten worden gegeven.

200 jaar Koninkrijk
Dit is het weekend van 200 jaar koninkrijk der Nederlanden: met een landing in Scheveningen, een bijeenkomst in de Ridderzaal en een groot muziekspektakel. De komende twee jaar zijn er allerlei feestelijke activiteiten met als themaís 'persoonlijke rechten en vrijheid', 'actief burgerschap' en 'eenheid in verscheidenheid'. Doen we hiermee recht aan de geschiedenis. Een debat tussen historicus Jouke Turpijn en politicoloog/filosoof Ido de Haan.

Groningers over Groningen
De kans wordt steeds groter dat een zware aardbeving Groningen treft. Minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) beslist in januari op basis van 11 onderzoeken wat er gaat gebeuren in de regio. Doorgaan, stoppen of minderen met gaswinnen? In Buitenhof zondag twee Groningers over wat het gas nog voor Groningen kan betekenen. Met Henk Bleker (oud-staatssecretaris CDA) en Flip de Kam (honorair hoogleraar OverheidsfinanciŽn Rijksuniversiteit Groningen).

In deze uitzending van Buitenhof waren Halbe Zijlstra, Flip de Kam en Henk Bleker te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Ons Koninkrijk, Halbe Zijlstra & Ons Gas werd uitgezonden op zondag 1 december door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie