Uitzending
Buitenhof - Diederik Samsom & de Huisartsenpraktijk

Diederik Samsom & de Huisartsenpraktijk

Buitenhof

27-10-2013

| 1347 x bekeken | 0 reacties
7
Diederik Samsom
Te gast is Diederik Samsom, de veel geplaagde PvdA leider. Sinds een jaar zit de Partij van de Arbeid weer in de regering.. De samenwerking met de VVD gaat goed maar de tegenslagen zijn talrijk. De PvdA kelderde in de peilingen omdat de burger niet blij is met de harde maatregelen van het kabinet. Ziet Samsom lichtpuntjes aan het einde van de tunnel?Een gesprek over hoogte- en dieptepunten van 1 jaar kabinet Rutte.

Huisarts Tromp, de regels en de praktijk
Nu er steeds meer feiten bekend worden over de zaak van huisarts Tromp in Tuitjenhorn, in Buitenhof een discussie over de positie van de huisarts. Juridisch is euthanasie in Nederland geregeld in wetten, richtlijnen en protocollen. Maar hoe weerbarstig is de praktijk, als patiënten niet eens op de hoogte zijn van het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie maar gewoon ‘geholpen’ willen worden? Is het levenseinde wel altijd goed te regelen? Een gesprek met huisarts Marike de Meij, hoogleraar huisartsgeneeskunde Niek de Wit en oud Inspecteur Generaal Herre Kingma.

In deze uitzending van Buitenhof was Diederik Samsom te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Diederik Samsom & de Huisartsenpraktijk werd uitgezonden op zondag 27 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie