Uitzending
Buitenhof - Recht op Recht, Bankieren & Ons Buitenlandbeleid

Recht op Recht, Bankieren & Ons Buitenlandbeleid

Buitenhof

10-11-2013

| 1108 x bekeken | 0 reacties
8
Toegang tot het recht op de helling?
De rechtshulp kost de overheid teveel geld. Daarom wil staatssecretaris Teeven bezuinigen op de gefinancierde rechtsbijstand, ooit in het leven geroepen om ook de zwakkeren in de samenleving gelijke rechten te geven. Zo gaat bij voorbeeld de eigen bijdrage omhoog, maar ook huurconflicten, consumentengeschillen en echtscheiding op gezamenlijk verzoek komen niet meer voor rechtsbijstand in aanmerking. In Buitenhof een debat met Maria van de Schepop van de Nederlandse Vereniging voor Rechtsspraak, Bernard de Leest, advocaat en lid van de Algemene Raad van de Orde van Advocaten en hoogleraar Privaatrecht Maurits Barendrecht (Universiteit van Tilburg).

De (on)mogelijkheid van anders bankieren
Bankieren vijf jaar na Lehman: nog altijd gerommel. Nu bij de Rabobank, de bank die het anders zou doen. Is ons huidige bancaire stelsel wel tot echte veranderingen in staat? Is het mogelijk anders – zonder gesjoemel – te bankieren? Een debat met monetair econoom Dirk Bezemer, onderzoekster Helen Toxopeus en René Frijters, oprichter van de jongste bank van Nederland: KNAB.

De diplomatie van minister Timmermans
Het Nederland-Ruslandjaar werd nog net geen rampjaar. Veel ging fout. Afgelopen dagen werden in Moskou de scherven nog enigszins aan elkaar geplakt dankzij het bezoek van de Koning. In de praktijk bleek dat Nederlands mensenrechtenpolitiek jegens Rusland als een boemerang werkte. Publicist Bas Heijne kijkt in bredere zin naar de rol van minister Timmermans. Wat is de visie en welk idee schuilt er achter het buitenland beleid van minister Timmermans?

In deze uitzending van Buitenhof was Bas Heijne te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Recht op Recht, Bankieren & Ons Buitenlandbeleid werd uitgezonden op zondag 10 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie