Uitzending
Buitenhof - Lampedusa, Alex Brenninkmeijer & Afghanistan

Lampedusa, Alex Brenninkmeijer & Afghanistan

Buitenhof

20-10-2013

| 1423 x bekeken | 1 reacties
5
Lampedusa
Volgende week vergaderen de Europese regeringsleiders over hoe men rampen met migrantenbootjes zoals bij Lampedusa kan voorkomen. CDA Europarlementariër Wim van de Camp wil de Koninklijke Marine laten opstomen en de grensbewaking opvoeren. En Nederlandse IND’ers moeten Italië gaan helpen economische vluchtelingen te weren. Maar heeft dit zin? Een debat met migratieonderzoeker Saskia Bonjour van de universiteit van Leiden.

Alex Brenninkmeijer
Discriminerende politici en het uitbuiten van buitenlandse werknemers: Nederland zou veel meer moeten doen aan het tegengaan van racisme en discriminatie in eigen land. Deze conclusie trekt de Raad van Europa afgelopen week in een rapport over de staat van de mensenrechten in Nederland. Is het inderdaad zo slecht gesteld met ‘mensenrechtenkampioen’ Nederland? Daarover de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer.

Elf jaar Afghanistan
Deze week keerden de laatste zes militairen terug uit Kunduz. Nu de regering zich opmaakt voor een nieuwe militaire missie, maar dan in het Afrikaanse Mali, is het tijd voor het opmaken van de balans. Wat heeft de Nederlandse inzet in Afghanistan sinds 2002 eigenlijk opgeleverd? En hoe gaan wij daar verder, of laten we Afghanistan straks voor wat het is? Een discussie tussen Bram van Ojik, fractievoorzitter van GroenLinks, Jaap de Hoop Scheffer, oud secretaris-generaal van de NAVO en de Nederlands-Afghaanse dichter Qader Shafiq.

In deze uitzending van Buitenhof was Alex Brenninkmeijer te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Lampedusa, Alex Brenninkmeijer & Afghanistan werd uitgezonden op zondag 20 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie