Uitzending
Buitenhof - Grimmig Nederland

Grimmig Nederland

Buitenhof

4-10-2009

| 1681 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof. Een serie gesprekken over grimmig Nederland. De onvrede in de Nederlandse samenleving lijkt toe te nemen. Deze week een analyse van de ‘boze burger’ met Martijn Lampert van Motivaction en cultureel psycholoog Hans Boutellier. Een gesprek met zorgondernemer Loek Winter. Over een zorgsector met winstoogmerk. En Dolf van den Brink, hoogleraar Financial Institutions, geeft een analyse van de problemen bij de DSB Bank.

Grimmig Nederland
De onvrede in alle geledingen van de Nederlandse samenleving dreigt toe te nemen. Geweld tegen hulpverleners en wethouders, dreigementen en verbale agressie op internet, verruwing in het parlement; ze lijken onlosmakelijk verbonden met onze huidige maatschappij. Buitenhof gaat de komende weken op zoek naar de oorzaken. Vanuit diverse wetenschappelijke disciplines wordt getracht antwoord te geven op de vraag of en waarom ons land grimmiger is geworden. Komende zondag: de boze burger. Een analyse van wat er wel of niet broeit onder de mensen met onderzoeker Martijn Lampert van Motivaction en cultureel psycholoog Hans Boutellier.

Pionier in de zorg
Zorgondernemer Loek Winter redde de IJsselmeerziekenhuizen van de ondergang en is binnenkort mede-eigenaar van zijn tweede ziekenhuis. De ambitie om zijn bedrijf uit te laten groeien tot een landelijke keten van zorginstellingen steekt hij niet onder stoelen en banken. Maar krijgt de oud radioloog voldoende ruimte van minister Klink om zijn droom waar te maken? En is de wil om te ondernemen met winstoogmerk wel gepast in de zorgsector?

DSB in nood
In Buitenhof een gesprek met Dolf van den Brink, hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam over de problemen bij de DSB bank. In hoeverre onderscheidt de DSB zich van andere Nederlandse banken? Wat is hun onderlinge relatie? Was er niet meer toezicht noodzakelijk? Antwoorden van een oud-ABN AMRO bankier.

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Grimmig Nederland is uitgezonden op zondag 4 oktober door de VARA, de VPRO en de NPS. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!