Uitzending
Altijd Wat - 27-3-2012

27-3-2012

Altijd Wat

2029 x bekeken | 0 reacties
7
Grote verschillen tussen gemeentes op het gebied van afvalstoffenheffing
Aan recycling valt veel te verdienen. Het verwerken van afval is dan ook booming business. Het huidige kabinet heeft als doelstelling dat in 2015 83 procent van het afval wordt gerecycled. Altijd Wat zoekt uit of dit realistisch is en hoe het inzamelen en verwerken van afval in Nederland is georganiseerd. Bekijk fragment

Elektronisch afval illegaal gestort in Afrika
In Europa wordt naar schatting voor 10 miljard kilo aan elektronisch afval geproduceerd, waarvan maar twintig tot dertig procent wordt hergebruikt. De rest wordt illegaal gestort, bijvoorbeeld in Afrika. Waarom dat niet alleen immoreel is, maar ons ook nog heel veel geld kost, is te zien in de Altijd Wat Wijzer.

Overdreven focus op terrorismebestrijding
Deze week een gesprek met Frits Hoekstra, voormalig medewerker van de Binnenlandse Veiligheid Dienst (BVD). Hij doet letterlijk een boekje open over zijn werkzaamheden voor de BVD. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek ‘De Dienst’, waarin hij onder meer van leer trekt tegen de in zijn ogen overdreven focus op terrorismebestrijding. Verslaggever Wilfred Scholten zoekt hem op in Frankrijk.

De echtheid van kunst
In de rubriek Feit of Fictie: wat is echte kunst? Het Kröller-Müller Museum heeft er na langdurig onderzoek weer een Van Gogh schilderij bij: bloemstilleven met akkerbloemen en rozen. Vanaf de opname in de collectie, in 1974, werd aan de echtheid getwijfeld. Een team van wetenschappers is er nu in geslaagd de echtheid aan te tonen. Wie of wat bepaalt de echtheid van een kunstwerk?

Nieuwe klok Notre Dame
Tot slot een portret van de klokkengieterij Eijsbouts. Hier komt de nieuwe klok voor de Notre Dame in Parijs vandaan.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 27 maart door de NCRV. Te gast was Frits Hoekstra. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie