Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 1

Aflevering 1

Afslag UMC Utrecht

7-9-2010

| 1502 x bekeken | 0 reacties
7
In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren als bestralingen. Hij is kind aan huis in het Wilhelmina Kinderziekenhuis - we zien de allerlaatste bestraling in de reeks van de vele behandelingen.
Giel van Sisseren heeft keratoconus; een aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt en dunner wordt. Om een hoornvliestransplantatie te voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, die de ziekte hopelijk kan stabiliseren.
En de 81-jarige meneer Smeeman moet worden geopereerd aan een gevaarlijke verwijding van zijn lichaamsslagader. Dit zogeheten aneurysma is te vergelijken met een te hard opgepompte fietsband waar een zwakke plek inzit. Het is een tikkende tijdbom want scheurt het bloedvat, dan is de kans op overlijden enorm. Gelukkig is de zwakke plek bij meneer Smeeman op tijd ontdekt.

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 1 is uitgezonden op dinsdag 7 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie