Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 6

Aflevering 6

Afslag UMC Utrecht

12-10-2010

| 1379 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering zien we de 29-jarige Mark Breman. Hij heeft een ernstige vorm van epilepsie veroorzaakt door een operatie aan een hersentumor.Vandaag wordt hij geopereerd om elektrodes geďmplanteerd te krijgen. Met behulp van deze elektrodes wordt gekeken of de epilepsiehaard in zijn hersenen geopereerd kan worden. De eerste stap is dus een operatie om de elektrodes op de hersenen te leggen.
Ook zien we Floor Schalkijk. Zij is veertien en heeft haar hele leven al een vorm van jeugdreuma. Floor komt op controle bij de kinderreumatoloog.
En we zien mevrouw van Vliet. Zij heeft een niet operabele vorm van slokdarmkanker. Om de weg naar het einde draaglijk te maken besluiten de artsen de slokdarm open te houden door het implanteren van een buisje. Het buisje lost na drie maanden vanzelf op. Om de passageproblemen op langere termijn op te lossen wordt zij ook nog bestraald. Het effect van de bestraling overlapt de werking van het buisje.  Te samen heeft de dubbele behandeling tot doel de slokdarm tot de dood open te houden.

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 6 is uitgezonden op dinsdag 12 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie