Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 16

Aflevering 16

Afslag UMC Utrecht

2-2-2010

| 1821 x bekeken | 1 reacties
4
In deze aflevering volgen we de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yisca. De zes dagen oude baby heeft de Intensive Care afdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in haar korte leven nog nooit verlaten. Sarah Yisca’s hart is verkeerd aangelegd; in plaats van twee goed aangelegde hartkamers heeft ze er maar een. Ook haar grote lichaamsslagader is niet goed aangelegd. Dit heeft ingrijpende gevolgen; onder meer loopt de zuurstofvoorziening van al haar organen gevaar. Zonder operatie zal Sarah Yisca niet overleven.Mirjam komt kennis maken met Sarah Yisca en praat met haar ouders over de aanstaande cruciale ingreep. Tijdens de operatie wordt Sarah Yisca’s lichaam niet alleen aan een hart-longmachine aangesloten die het werk van haar hart tijdelijk over neemt , ook wordt haar lichaam steeds verder afgekoeld. Tot lager dan twintig graden. Dit om schade aan haar hersenen tijdens de ingreep zoveel mogelijk te voorkomen. Ook voor het betrokken artsenteam is de dag van de operatie bijzonder spannend. Zal de gecompliceerde ingreep lukken, en zal Sarah Yisca’s leven gered kunnen worden?De 57-jarige Hans de Lijster is vanuit zes meter hoogte gevallen en heeft daarbij gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet hij in het opnieuw leren lopen – in het water. Elke ochtend wordt Hans door de fysiotherapeut opgehaald om in het revalidatiezwembad te oefenen. Omdat Hans de eerste twee a drie maanden na de operatie zijn heupen niet mag belasten is het zwembad dé manier om weer enigszins in beweging te komen. Mirjam loopt een dag met Hans mee. 5 reacties Deel deze informatie via nog veel meer netwerken

Reacties
Marianne, 2 februari 2010 20:08 uurTjonge, wat indrukwekkend. Als ouders van een dochter van bijna 5 maanden moesten wij wat tranen wegslikken. We zijn voor de familie Kramer en Sarah Yisca (wat een mooi meisje trouwens) erg dankbaar voor Gods zegen en nabijheid in hun leven.
Veel sterkte toegewenst! Jan Kramer, 2 februari 2010 19:30 uurWanneer je meer informatie wil over Sarah Yisca Kramer, dan willen we je graag doorverwijzen naar onze website. www.kramernieuws.nl! marjolijn, 1 februari 2010 19:31 uurHeel veel sterkte, en dat God Zijn zegen erover mag geven, dan zal het goed komen. Rianne, 1 februari 2010 13:14 uurWat vind ik dit zielig! En dat voor zo'n klein, teer mensje! Heel veel sterkte toegewenst voor al het komende en het gebeurde. Rianne, 1 februari 2010 13:13 uurWat vind ik dit zielig! En dat voor zo'n klein, teer mensje! Heel veel sterkte toegewenst voor al het komende en het gebeurde!

Uitzendingsinformatie
Dinsdagavond, 19.25 uur, Nederland 1.

Aflevering op DVD
Bestel de uitzending op DVDvorigevolgende var so = new SWFObject("/components/photobook/webblock/swf/webblock_photobook.swf", "webblock_photobook", "225", "160", "7", "#ffffff"); so.addParam("wmode", "transparent"); so.addParam("FlashVars", "configXml=%2Fprogramma%2Fafslagumcutrecht%2F2009-2010%2Fpage%2F-%2Fphotobook%2Fwebblock%2Fxml%2Fwebblock_photobook_xml.esp%3Fimagegallery%3D11307703"); so.write("body_11307703");

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 16 is uitgezonden op dinsdag 2 februari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie