Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 4

Aflevering 4

Afslag UMC Utrecht

28-9-2010

| 1360 x bekeken | 0 reacties
7
De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar ziekte positief zou kunnen be´nvloeden.
De elfjarige Kimberly is een zorgenkindje. Op fysiek gebied wel te verstaan, want het is een pientere meid die dierenarts wil worden.
Maar Kimberly's milt herkent het eigen bloed niet waardoor afvalstoffen in het lichaam achterblijven. De milt zal moeten worden verwijderd.
Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen naar de val-poli. Deze polikliniek is in het UMC Utrecht speciaal opgezet voor oudere mensen, om te voorkomen dat een valpartij serieuze blessures oplevert. Mevrouw Brunekreeft is al een paar maal flink gevallen en wordt nu onderzocht. Met vallen en opstaan wordt duidelijk wat er met haar aan de hand is.

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 4 is uitgezonden op dinsdag 28 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie