Uitzending
Afslag UMC Utrecht - Aflevering 2

Aflevering 2

Afslag UMC Utrecht

14-9-2010

| 1288 x bekeken | 0 reacties
7
In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, het zogeheten fase 1 onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar de dosering van een experimenteel medicijn en ook hoe de patiŽnt het betreffende medicijn verdraagt.
Monique heeft een hele lichte huid. Elk jaar laat ze haar huid controleren op verdachte plekjes. Temeer omdat bij haar vader een agressieve vorm van huidkanker is ontdekt, een melanoom. Gelukkig was Monique's vader er op tijd bij. In het UMC Utrecht vindt dermatoloog Cuperus een plekje bij Monique dat hij toch maar gaat weghalen.
In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen we Willem Bijsterbosch tegen, hij heeft een ontstoken heup.
En mevrouw Burger heeft een zeldzame vorm van kanker. Toen ze voor een second opinion naar het UMC Utrecht kwam had oncoloog Professor Voest net iets gelezen over een gloednieuw medicijn. Hij schreef het experimentele medicijn aan mevrouw Burger voor - met spectaculair resultaat! Na drie maanden was de tumor in haar lichaam enorm geslonken. In deze uitzending komt mevrouw Burger voor een nieuwe scan naar het ziekenhuis. Zal de tumor verder geslonken zijn?

Deze uitzending van het programma Afslag UMC Utrecht met de titel Aflevering 2 is uitgezonden op dinsdag 14 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie