Uitzending
3 op Reis - Kerguelen/Amsterdam - Panama

Kerguelen/Amsterdam - Panama

3 op Reis

22-2-2009

| 3571 x bekeken | 0 reacties
7
Floortje is op weg naar één van de meest afgelegen plekken ter aarde: Amsterdam eiland in de Indische Oceaan. Voordat ze aan de laatste etappe over zee begint bezoekt ze nog één van de mooiste stranden van de Kerguelen waar ze niet alleen koningspinguïns, maar ook de bijzondere zee-olifant ontmoet. Dan is het tijd voor Floortje om de Kerguelen achter zich te laten en koers te zetten naar Amsterdam eiland. Onderweg stoppen ze nog even bij het onbewoonde eilandje St. Paul. En dan is het eindelijk zover, na een reis van in totaal 2,5 maand wordt Floortje per helikopter van de Marion Dufresne naar Amsterdam eiland gebracht.

Deze week reist Sebastiaan naar Panama waar hij kennis maakt met de tropische eilanden van Bocas del Toro. Bij aankomst is het “Feria del Mar”, het belangrijkste festival uit de regio, nog in volle gang. Een fijne binnenkomer! Verder gaat Sebastiaan op zoek naar zeekoeien, en bezoekt hij een project dat de lokale indianengemeenschap steunt. Hij overnacht in de jungle, in een Lodge die zo eco is als het maar zijn kan.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Kerguelen/Amsterdam - Panama is uitgezonden op zondag 22 februari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie