Uitzending
3 op Reis - Kerguelen - Canada

Kerguelen - Canada

3 op Reis

15-2-2009

| 1894 x bekeken | 0 reacties
7
Floortje is op weg naar één van de meest afgelegen plekken ter aarde: Amsterdam eiland in de Indische Oceaan. Vorige week was te zien dat Floortje met de boot vanaf Crozet vertrok en deze week komt ze aan op de vulkanische archipel de Kerguelen. Er is geen haven op het eiland dus Floortje gaat per helikopter aan land. Ze helpt met het bevoorraden van de verschillende hutten op het eiland en bezoekt een tot museum omgebouwd walvisstation. Ten slotte komt Floortje oog in oog te staan met albatrossen en pinguïns.

Deze week gaat Froukje naar de Canadese stad Montreal, waar het festivalseizoen is begonnen. Ze bezoekt het Arts Festival, waar ze stil staat bij de slachtoffers van het HIV-virus. Na een overnachting in een Bed & Breakfast gaat Froukje als vrijwilliger aan het werk in een bijzonder restaurant. Ook neemt ze een kijkje in de enorme ondergrondse stad van Montreal. Froukje besluit haar bezoek aan Montreal op ’s Werelds grootste internationale jazzfestival.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Kerguelen - Canada is uitgezonden op zondag 15 februari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie