Uitzending
Vroege vogels TV - 6-5-2008

6-5-2008

Vroege vogels TV

671 x bekeken | 0 reacties
6
Vogels te kust (en te keur)
Vogelbescherming Nederland voert campagne voor de Nederlandse kustvogels. Het gaat niet zo goed met het leefgebied van soorten als de bergeend, tureluur, stern en kluut. De zeldzaamste soorten staan op de zogenaamde rode lijst. Andrea gaat op zoek naar één van die soorten, de tapuit. En om die te vinden, moet je aankloppen bij een konijnenhol.

LED light district
De glastuinbouw verbruikt veel energie. De verwarming en verlichting slurpen kilowatts. Nieuwe technieken maken daar wellicht een einde aan. Goed voor de paprika's en nog een hip gezicht ook!

Big Broeder
De wekelijkse webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel en van stern tot torenvalk.

Een hap humus
Voor de samenstelling van bosgrond maakt het nogal wat uit welke boomsoort er in dat bos groeit. Dat ontdek je als je aan de slag gaat met een humushapper.

Ree (-Overflakkee)
De natuur van de Kwade Hoek in Zuid-Holland is de laatste jaren sterk veranderd, dat komt door overstromingen 300 kilometer verderop. We ontdekken het verband tussen Limburg en Goeree-Overflakkee.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 6 mei door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee