Uitzending
Vroege vogels TV - 1-7-2008

1-7-2008

Vroege vogels TV

663 x bekeken | 0 reacties
6
Broeinest
Ringslangen leggen hun eieren in hopen van aarde en bladeren, waar ze door natuurlijke warmte uitkomen. We inspecteren de kraamkamer.

Ei-land
Op een van de smerigste plekken van Nederland nestelt een groot aantal vogels, met een klein beetje menselijke hulp. Menno bezoekt een slibdepot op de Maasvlakte.

Aan de rupsen kent men de boom
Kale bomen, midden in de zomer, maar wel bedekt met een spookachtig soort spinrag. Dat is het werk van de rups van de stippelmot.

Big Broeder
De webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel, en van das tot gierzwaluw. Er is veel gebeurd in de drie weken waarin Vroege vogels niet op televisie was.

Biesboschbevers
Een kwart eeuw na de herintroductie van de bever in Nederland mag je concluderen dat die onderneming een groot succes is geworden. Menno zoekt bevers in de Biesbosch.

Presentatie: Menno Bentveld en Andrea van Pol.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 1 juli door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee