Uitzending
Vroege vogels TV - 22-4-2008

22-4-2008

Vroege vogels TV

777 x bekeken | 0 reacties
6
Friese Maltezers
Dit jaar valt naar verwachting definitief het doek voor de vogelvangers op Malta. De Europese wet, waar Malta zich sinds 2004 aan zou moeten houden, verbiedt immers vogelvangst. Onlangs bezochten vijf Maltezer vogelvangers de traditionele goudplevierenvangers in Friesland. Die zijn na een wettelijk verbod, 30 jaar geleden, met succes voor de wetenschap gaan werken. Andrea kijkt of dat voorbeeld aanslaat.

Big Broeder
De webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel en van grutto tot stern.

Koud zaad
Eind februari werd op Spitsbergen een enorme zadenopslag geopend. Daar kunnen miljoenen zaadmonsters van over de hele wereld worden bewaard. Spitsbergen is als het ware de 'verzekeringspolis' voor alle andere zadenbanken ter wereld. En van die zadenbanken staat in Wageningen. Daar worden zaden bewaard voor later, als we ze misschien nodig hebben, maar ze worden ook nu gewoon verhandeld aan bijvoorbeeld veredelaars die lekkerder boontjes willen kweken. Menno duikt de vriescel in.

Hazenpaden
In de weilanden zijn momenteel op veel plaatsen hazen te zien. Maar wat voeren die hazen eigenlijk uit? Menno gaat kijken.

Als een paal boven water
Al meer dan 500 jaar wordt de kust in Zeeland beschermd met palissades, lange rijen palen die vanaf het strand de zee inlopen. Die palissades of paalhoofden vormen eigenlijk een heel ecosysteem op zichzelf.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 22 april door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee