Uitzending
Vroege vogels TV - 29-4-2008

29-4-2008

Vroege vogels TV

614 x bekeken | 0 reacties
6
Meervleermuizen
Er wordt in Nederland al jaren onderzoek gedaan naar de leefwijze van de meervleermuis. De meervleermuis is zeldzaam, maar komt in Nederland vrij algemeen voor. Tegen de avond vliegt hij uit, om boven water op jacht te gaan naar insecten. 'Batman' Bentveld jaagt mee.

Bodem Laarder Wasmeer
De bodem van het Laarder Wasmeer bij Hilversum is zwaar vervuild met huisvuil, zware metalen en ander industrieafval. Er wordt nu op een bijzondere manier gesaneerd.

Big Broeder
De wekelijkse webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel, en van grutto tot stern.

Drenthe onder water
In opdracht van Milieufederatie Drenthe en het Drents Landschap fotografeerde onderwaterfotograaf Willem Kolvoort in de zomers van 2006 en 2007 de wereld onder water in de Drentse beken, kanalen, vennen en meren. De foto's laten zien wat er de afgelopen jaren is gedaan om de waterkwaliteit te verbeteren en wat er nog moet gebeuren.

Oude bomen moet je (niet) verplanten
Nederland kent een groot aantal fruitboomrassen, sommige zijn al honderden jaren oud. Veel van die rassen worden zorgvuldig in stand gehouden in museumtuin 't Olde Ras. Af en toe kunnen particulieren er terecht voor een boompje.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 29 april door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee