Uitzending
Vroege vogels TV - 13-5-2008

13-5-2008

Vroege vogels TV

754 x bekeken | 0 reacties
6
Onder het gras
De adder is de enige Nederlandse gifslang. Op het Hijkerveld in Drenthe helpt Andrea bij het samenstellen van een adder-smoelenboek.

Brandhout!
Het gebruik van biobrandstof is niet onomstreden. Zo kost de productie vaak landbouwgrond en het transport kan milieubelastend zijn. Menno ontdekt in het Friese Beetsterzwaag dat er ook positieve voorbeelden zijn. Daar wordt met afvalhout een hele school verwarmd.

Big Broeder
De wekelijkse webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel en van das tot gierzwaluw.

In de nesten
Het broedsel van weidevogels heeft veel te lijden, niet alleen van roofdieren, maar vaak ook van landbouwmachines. Om de nesten te beschermen worden steeds nieuwe technieken ingezet. Andrea test de nestchip.

Slow sex
In mei wordt de grote poelslak seksueel actief. De slak is hermafrodiet, het dier heeft zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. Bioloog Joris Coene doet onderzoek naar het paargedrag. Uiteraard al jarenlang...

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 13 mei door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee