Uitzending
Vroege vogels TV - 20-5-2008

20-5-2008

Vroege vogels TV

599 x bekeken | 0 reacties
6
Kikkerkelen
De boomkikker, een klein groen kikkertje met zuignapjes aan zijn poten, is een ernstig bedreigde diersoort in ons land. In de paartijd geven ze na zonsondergang spectaculair oorverdovende kwaakconcerten.

Big Broeder
De wekelijkse webcamrubriek met unieke natuurbeelden. Van steenuil tot ijsvogel en van das tot gierzwaluw.

Proefveld
De natuur is een bron van lekkere dingen, maar Nederlanders maken daar, behalve een handjevol topkoks, amper gebruik van. 'Zonde', zegt Michiel Bussink, die in 2006 het boek Lekker Landschap, Smullen van bos en veld schreef. Andrea geniet mee.

Klimaatspons
Klimaatverandering kan op veel plaatsen leiden tot wateroverlast. Zes grote natuurorganisaties roepen daarom op tot het inrichten van zogenaamde klimaatbuffers onder het motto: Meer natuur en droge voeten.

Vis moet klimmen
Veel vissoorten trekken in de paaitijd de Nederlandse rivieren op en anderen zoeken juist een weg naar zee. Dammen, dijken, sluizen en gemalen vormen daarbij onneembare barrières. Een recente telling leverde een kleine 3000 knelpunten op in de Nederlandse waterwegen. Om die op te lossen worden zogeheten vistrappen gebouwd.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 20 mei door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee