Uitzending
Urbi @ Orbi - 12-11-2008

12-11-2008

Urbi @ Orbi

932 x bekeken | 0 reacties
6
Wim van de Camp naar Brussel
"Hollandse biefstuk met friet", dat is wat CDA-er Wim van de Camp het meest gaat missen van Den Haag. 8 November is Wim van de Camp officieel gekozen als lijsttrekker van het CDA voor het Europarlement. Na 22 jaar verruilt het markante Kamerlid het vertrouwde Den Haag voor Brussel. En motorfanaat als hij is moet de nieuwe forensroute worden uitgeprobeerd. Urbi @Orbi gaat met hem mee. Weer of geen weer....

Weet Hoe Je Heet: Anita
Urbi@Orbi verrast Anita Witzier 's morgens vroeg bij haar thuis. Ze is jarig en een goede gewoonte van Urbi@Orbi om jarigen te feteren op bloemen en een oorkonde waarop de betekenis staat van de naam Anita Cornelia (Witzier). Urbi@Orbi valt middenin de ochtendspits van de familie. Een gezellige boel! De naam Anita komt van de Heilige Anna, moeder van Maria, grootmoeder van Jezus. Lang bleven Anna en haar man Joachim kinderloos. Om die reden weigert een hogepriester in de tempel het offer van Joachim. Aangeslagen keert hij naar huis terug. Daar verschijnt aan hem aartsengel Gabriel die de zwangerschap van zijn vrouw aankondigt. Negen maanden later wordt Maria geboren. Anna en Joachim worden als heiligen vereerd. Ze zijn het toonbeeld van een goed en godsvruchtig gezin.

Zoektocht naar levende kerststal
In de weken voor kerstmis probeert Urbi@Orbi een authentieke levende kerststal samen te stellen in Nederlands eigen ‘Bethlehem’: het Friese Bartlehiem. Elke week zoekt de redactie een ander personage: de timmerman Jozef, de wijzen uit het Oosten, de herders en natuurlijk een echte Maria die rond 25 december haar eerste kind ter wereld zal brengen. In aflevering 1 gaan we op zoek naar timmermannen met de naam Jozef.

Bloemetje, kaarsje, kapelletje
Er zijn momenten en plaatsen waarop mensen onopvallend hun kwetsbaarheid tonen: als ze een bloemetje kopen aan de bloemenstal, als ze even bij Maria komen in een kapel of als ze een kaarsje branden bij een heilige.

Maria te leen
Veel gelovigen vinden troost en kracht bij Maria. Kijkers kunnen een Mariabeeld negen dagen lenen voor een persoon die haar nabijheid goed kan gebruiken. In Urbi@Orbi hun verhalen.

Kerkstraat
Wat hebben de meeste dorpen en steden in Nederland gemeen? Een Kerkstraat. En toch zijn al die straten zo verschillend: met en zonder kerk, een katholieke of een protestantse kerk, een enkel huisnummer of juist een hele reeks. Urbi@Orbi portretteert steeds een andere Kerkstraat.

Over het programma
Urbi @Orbi is een vrolijk tv-magazine dat Katholiek Nederland van gewest tot gewest op eigen wijze portretteert. Het gaat over de plezierige kanten van het katholieke leven in Nederlandse provincies en de wereldwijde kerk. Met klein kerkelijk nieuws, portretten van mensen en activiteiten elke woensdag rond de klok van 5 op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Urbi @ Orbi is uitgezonden op woensdag 12 november door de RKK. Te gast waren Anita Witzier en Wim van de Camp.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie